Booking.com

Sabahları 1 saat erken kalkarak her şeyi değiştirebilirsiniz!

erken kalkmak ile ilgili görsel sonucu

Benjamin Franklin’in de dediği gibi ” Erken yatmak ve erken kalkmak bir adamı sağlıklı, zengin ve akıllı kılar”.

Erken kalkan yol alır gibi atasözleri sabah erken kalkmanın önemini vurgular. Ancak sadece erken kalmak yeterli değil. Fark yaratmak için günlük rutinler yaratmanız gerekiyor. İşte bu rutinlerden bazıları:

Erken kalkın

Bir saat erken kalkın ve güne daha kolay başlayın. Kahvenizin keyfini çıkarın, ilham veren veya eğitici bir şeyler okuyun, daha sonra da o gün yapmak istediklerinizi düşünün.

Günlük planınızı gözden geçirmek için birkaç dakika ayırın ve gerekli olursa değişiklikler yapın. Neler yapacağınızı yazın ve A ve B listeleri olarak önceliklendirin. En yorucu veya göz karartıcı işleri en enerjik olduğunuz zamanda halletmeye çalışın.

Spor yapın

Sabah egzersizi hem bedeni hem zihni uyarır, dolaşımı hızlandırır, endorfin salgılamanızı sağlar ve beynin gün boyunca daha enerjik olmasına yardımcı olur. Gününüzün iyi geçmesi için hem bedeninizin hem de zihninizin sağlıklı, fit ve aktif olması gerekiyor. Düzenli olarak spor yapmak stresi azaltır. Mekik, zıplama, şınav, çömelme, ağırlık hareketleri ve kardiyo seçenekleri de dahil olmak üzere her gün 15 dakika spor yapmayı deneyin. Spor salonuna gitmekten hoşlanmıyorsanız, dışarı çıkın ve 20 dakika yürüyün.

Meditasyon yapın

Meditasyon bir taraftan zihnin sakinleşmesini, stres seviyesinin düşmesini ve netlik kazanmanızı sağlarken bir taraftan da yaratıcı düşüncelerin ortaya çıkmasını sağlar. Her sabah kendinize 15 dakika ayrın ve meditasyon yapın. Meditasyon yapmak için vaktiniz yoksa güne şükür listesi ile başlayın. Sabahları kalkar kalkmaz, varlığına şükrettiğiniz üç şeyi hayalinizde canlandırın. Her gün farklı üç şey düşünmeye çalışın.

Sağlıklı beslenin

Kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu daha önce duymuşsunuzdur. Gün boyunca enerji sağlayacak protein veya kompleks karbonhidratların olduğu sağlıklı bir kahvaltı yapın. Yulaf ezmesi, yoğurt, greyfurt ve yumurta sabahları tüketilebilecek en iyi gıdalar arasında yer alıyor.

Günlük tutun

Günlük tutmak, etkinlikleri düzenlemenize, düşüncelerinizi netleştirmenize, hayatın içeriğini anlamanıza, duygularınızı fark etmenize ve önemli dersleri kaydetmenize yardımcı olur. Spor yaparken, meditasyon yaparken veya kahvaltı yaparken aklınıza gelen fikirleri not etmek için küçük bir defteriniz olsun. İçlerinden birini günlük veya iş yaşantınıza aktarıp aktaramayacağınızı görmek için gün sonunda üzerlerinden geçin.

Öğrenmeye devam edin

Başarılı insanlar ömür boyu öğrenmeye devam ederler. Sabahki kaliteli zamanınızı işle ilgili makaleler veya ilham verici bir şeyler okumak için kullanın.

Sabahları erken kalkmanın ve güne bu ritüellerle başlamanın bir sürü faydası var. Bu ritüeller daha sağlıklı, daha varlıklı ve daha akıllı olmanıza yardımcı olacaktır.


ALINTI.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder