Booking.com

AYDINLANMA NEDİR?

Görüntünün olası içeriği: yazı, doğa ve açık hava



✍🏻”Aydınlanma yıkıcı bir süreçtir. Aydınlanma, sahteliğin un ufak olmasıdır. Oyunlardan oluşan ön cephenin arkasını görmektir. Doğru olduğunu sandığımız her şeyin kökünden yok edilmesidir.” 
//Adyashanti
☝🏼El üstünde tuttuğunuz tüm inançlarınızın ve kendiniz ile ilgili bütün düşüncelerinizin alaşağı edilmesidir. Başka yolu yoktur. 
👤Gölgelerimizle yüzleşmeliyiz. Kim olduğumuza dair yanlış fikirlerimizin paramparça olduğu yerdir orası. Yanlış inançlarımızın hepsinin yok edildiği yer. Bu yanlış düşüncelerle yüzleşmeli ve onların yanlış olduklarını kabul etmeliyiz.
🙌🏼Hayatımız boyunca dünya hakkında, tinsellik hakkında, kendimiz hakkında çok fazla sayıda yanlış fikre kapılırız. Maskeler oluştururuz ve görünen yüzlere inanırız. Bunların hepsi sahte.!Kendimizi her an kandırıyoruz ve dünya da bizi her an kandırıyor. Zihnimizde, en saçma şeyleri haklı çıkararak sürekli bir zihinsel uyumsuzluk halinde yaşıyoruz. Kendimize devamlı yalan söylüyoruz… Ve bu yalanlara inanıyoruz.👌🏻Aradığınız gerçeği uyandırmak için yalanları yerle bir etmek zorundasınız.
Çocukluğumuzdan itibaren maruz kaldığımız programlama saldırılarıyla zayıf düşüyoruz. Çoğu insan, aldatılan diğer ruhların yanında kendilerini iyi hissettikleri için sürüde kalmak ister. Öyle herkes sürüden ayrılamaz. Siddhartha yolu, kolay bir yol değildir. Varlığınızın her parçasını darmadağın edecek, güvenilmez bir yoldur. 👉🏻Bu yolu yürüyecek kişinin belirli özelliklere sahip olması gerekir; gerçek benliğini bulmak için her şeyden vazgeçmeye hazır olması gerekir.
☀️Ama, gerçekten aydınlanıp dünyayı yeni gözlerle görmeye başladıktan sonra çok geçmeden aynı şeyi başka kimsenin görmediğini fark edersiniz. ...
-”Yaşadıklarımı birkaç kişiye anlatmaya çalıştımsa da kimse bana inanmadı. Acı çektiğim için bunalıma girdiğimi ve kafayı yediğimi düşündüler. Onlara, yanlış inançlarını gösterdiği için, söylediklerimi kimse duymak istemedi. Bu nedenle sekiz yıl boyunca sessiz kaldım.”
-“Uyandım ve gördüğüm tek şey dünyanın geri kalanının uykuda olduğuydu.” – Leonardo da Vinci
Kendini bulmak için Siddartha yoluna çıkmaya karar veren biri kısa süre içinde bu yolda yalnız olduğunu anlar.
Sürü aksi yönde ilerlemektedir. Kişi buna; yalnızken kendisini iyi hissetmeye ve diğerleri tarafından anlaşılmamaya hazırlıklı olmalıdır.
-“Konu içten bir dönüşüm geçirmek olduğunda yapabileceğiniz bir şey yoktur. Kendinizi dönüştüremezsiniz, arkadaşlarınızı ya da başka hiç kimseyi de dönüştürmeniz mümkün değildir. Yapabileceğiniz tek şey, dönüşümün gerçekleşmesi için, lütuf ve sevginin girebilmesi için bir alan yaratmaktır.” – Eckhart Tolle
👌🏻Yani seçim, herkesin kendi elinde. Bunu sizin yerinize kimse yapamaz. Benim ya da başka herhangi birinin verebileceği tek şey, doğru yolu gösteren işaret direkleridir. O yola siz, tek başınıza çıkmalısınız. Yazdıklarımı okuyup harekete geçmediğiniz, o yola kendiniz çıkmadığınız sürece pek faydasını göremezsiniz. Sadece işaret direklerinde takılıp varmanız gereken yere çoktan vardığınızı düşünürsünüz.
🕊Bu yol, katiyen cesareti olmayanlara, korkaklara göre değildir. Ama başka yolu yoktur. Kimse gelip size bir sihirli değnekle dokunmayacak. Bu, yıkımla dolu bir yol ve sorulacak soru şudur: “Neleri feda etmeye hazırsınız? Ne kadar dayanabilirsiniz?” Çünkü bu yolda her şeyden vazgeçmeniz gerekecek. Her bir parçanız harap olacak. Buna dayanabilir misiniz? Bhaktivinode Thakur’un dediği gibi, “Yaşamak için ölmek zorundasınız.” 🙋🏼‍♀️
Kaynak: Greg Calice

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder