Booking.com

BASİT BİR NEFES EGZERSİZİ İLE ZİHİN AÇMA




Uygulama sadece 3 kez nefes alıp vermeye dayanıyor.

İlk önce sağ burun deliğini dıştan parmağınızla kapatarak sol burun deliğinizden hızla ve güçlü bir şekilde ciğerlerimizi tamamen doldurana kadar nefes alıyoruz.


Sonra sağ burun deliğimizi açıyoruz ciğerlerimiz tamamen dolu hatta göğsümüz tamamen şişmiş halde iken sol burun deliğimizi kapatıp aldığımız havayı yine hızla tamamen diğer yani sağ burun deliğimizden veriyoruz.
Sonra bunun aynısını bir kez de sol burun deliğini kapatıp sağ burundan nefesi almak suretiyle başlayarak yapıyor ve yine diğer burundan nefesi hızla veriyoruz.


Yani özetle nefes alırken diğer burun deliğimizin hava almasına izin vermiyoruz bırakırken de diğer burun deliğinden hava çıkmasına izin vermiyoruz.
Bu iki nefesi yani sağ ve sol bir kez kabul edersek, bu tekrarı 3 kez yapıyoruz.

Bu egzersiz yoga uygulamalarının arasında ek bir nefes tekniğidir fakat bunu güne başlarken yaparsanız size hem güne zinde başlamanızı hem de zihninizin daha açık olmasını, hatta bazı durumlarda zihninizin açılmasını sağlar..

Biz nefes alıp vermeyi genel olarak yaşamın kaynağı diye biliyoruz fakat doğru nefes ya da gerektiği kadar nefes alabilmek sağlığın da kaynaklarından biridir aslında..

ALINTIDIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder