Booking.com

Mutlu insanların hayatlarında bulundurmadıkları 8 şey

mutlu insan ile ilgili görsel sonucu
1)GeçmişGeçmişi değiştiremezsiniz, bundan ötürü geçmişe takılıp kalmaya gerek yok. Hatalardan ders çıkarın ve ileriye bakın!
2)Kontrol edemeyeceği şeylerBaşarılı insanlar sorunlardan değil, çözümlerden konuşur. Eğer ki bir sorun baş gösterirse sorunu düşünmek yerine nasıl çözebileceğinize odaklanın. Eğer ki mevcut durumu değiştiremiyorsanız ve olaylar sizin kontrolünüzde değilse, bazen akışına bırakmak gerekir.
3) Diğer insanların düşünceleriDiğer insanları dinlemek her zaman önemlidir fakat bu onların fikirlerine göre hareket etmeniz gerektiği anlamına gelmez. Eğer ki sürekli olarak çevrenizdekilerin ne düşüneceğini düşünerek hareket ederseniz endişe içinde olursunuz.
4) SabırsızlıkSabırlı olmak küçük ama emin ve odaklı adımlar atmanızı sağlar. Bir projeden anlık sonuçlar beklemek sizi strese sokar, her değişimin ani olmayacağını ve bazılarının sabır ve zaman gerektirdiğini kabullenmek sizi daha mutlu kılacaktır.
5) ŞüpheBaşarılı insanlar her zaman kendilerine inanırlar. Önlerine hangi engel çıkarsa çıksın olumlu tavırlarından ödün vermezler. Sürekli şüphe hali yerine kendine inançlı olmak her zaman kazandırır.
6)Gereksiz görevlerBaşarılı insanlar “hayır” demeyi bilen insanlardır. Her zaman her işe yetişip herkesi mutlu etmek mümkün değildir. Sadece sizin için önemli olan şeylere odaklanın ve geri kalan şeylere hayır demekten çekinmeyin.
7)Küçük hayal kırklıklarıKötü anlar gelip geçer, bazı olaylar sizi strese sokabilir ama bunların bütün gününüzü etkilemesine izin vermeyin.
8)KorkularBirçok kere başarısız olma, başkaları tarafından yargılanma ya da reddedilme korkusuyla risk almayız. Risk almak hayatın bir parçasıdır ve yeni şeyler keşfetmemizi sağlar. Başarılı insanlar korkularının üstesinden gelip risk alan insanlardır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder