Korkunun zıttı inançtır ve korkuyu seçmektense inancı seçmek sizi çok daha güçlü kılar.
Korkunun kişiyi ne kadar güçsüzleştirdiğini biliriz. Ancak korkunun hayatınızı ele geçirmesine izin vermeyebilirsiniz. Eğer korkularınızla arkadaş olursanız, onları kabul ederseniz, zaman zaman yüzeye çıktıklarında onların üstüne yoğunlaşmaktansa uzaklaşmalarına izin verirseniz çok daha iyi, güvende ve özgür hissedersiniz. Aynı zamanda korkunun yerine koymak için daha güçlü ve daha yüksek frekanslı bir şeye ihtiyacınız olabilir. Bu aşamada inanç devreye girer. Korkunun zıttı inançtır ve korkuyu seçmektense inancı seçmek sizi çok daha güçlü kılar. Önce korkularımızın farkına varır sonra da onların yerine inancı koyarız. Kulağa basit gelebilir ancak işe yaramaktadır.
İlk adım olarak boş bir kağıt alın ve sizi en çok korkutan, ideal hayatınızı yaşamanızı engelleyen 5 korkunuzu yazın. Bunları yazmak zor olsa da farkındalık çok önemli bir ilk adımdır. Sonra bu 5 korkuyu birbirinden farklı kağıtlara yazın. Bir çöp kutusu bulun. Her korkuyu kendinize yüksek sesle okuyun, derin bir nefes alın ve verirken korkunun yazılı olduğu kağıdı yırtın. Parçalanmış kağıdı çöp kutusuna atın. Yüksek sesle "Bu korku artık beni kontrol etmiyor, inancı ve sevgiyi seçiyorum” deyin. Tüm korkular için bu süreci uygulayın. Bu uygulama çok iyileştirici olabilir ve kağıdı yırtmak büyük rahatlama sağlar.
İkinci olarak boş bir kağıt alın. Bir tarafa "Korku Düşünceleri” başlıklı bir sütun açın. Bunun altına aklınıza gelen tüm korku düşüncelerini yazın. "İnanç Düşünceleri” adlı ikinci bir sütun açın. Burada tüm korku düşüncelerine denk gelen inanç düşüncesini yazın. Bu şekilde zihninizi korku her aklınıza geldiğinde onu inançla değiştirmesi için eğitebilirsiniz. Daha çok pratik yaptıkça süreç daha kolaylaşacaktır. Bir süre sonra bilinçsizce zihniniz bunu yapacaktır.
Şu örnekler daha net bir şekilde açıklayabilir.
Korku Düşüncesi: Asla bu işi / ödevi zamanında yetiştiremeyeceğim.
İnanç Düşüncesi: İhtiyacım olan her şeyi yapacağım ve üstüne zamanım kalacak.
Korku Düşüncesi: Ya gerçekten hastaysam?
İnanç Düşüncesi: Sağlıklıyım ve hayatın bana getirdiklerini açık bir zihinle karşılıyorum.
Korku Düşüncesi: Asla zam alamayacağım.
İnanç Düşüncesi: Zammı hak ediyorum ve özgüvenle isteyeceğim.
Korku Düşüncesi: Asla istediğim işe giremeyeceğim.
İnanç Düşüncesi: Bir sürü güzel iş var ve birini alacağımı biliyorum.
Korku Düşüncesi: Asla evlenmek için doğru kişiyle tanışamayacağım.
İnanç Düşüncesi: Dünya aşık olabileceğim mükemmel insanlarla dolu.
Korku Düşüncesi: Asla zengin olamayacağım.
İnanç Düşüncesi: Zekiyim, kaynaklarımı iyi kullanıyorum ve her zaman yeterince param olur.
Üçüncü adım olarak minnettarlık, korktuğunuzda odaklanmak için iyi bir tercihtir. Hayatınızda doğru gitmeyen şeyler yerine, doğru gidenlere odaklanın. Bunu yapmak için günlük bir minnettar olduğunuz şeyler listesi oluşturun. Her güne başlarken veya günün sonunda minnettar olduğunuz şeylerin bir listesini yapın. En basit şeylerle başlayabilirsiniz, beş duyu organınız sağlıklı olduğu için, başınızı sokacak bir yeriniz olduğu için, giyecek kıyafetleriniz olduğu için gibi. Bütün hayatınız boyunca sahip olmadığınız şeylere odaklandıysanız bu listeyi yapmak başta biraz zor olabilir ancak bu normaldir. Korku veya panik anında bu listeyi çıkarın ve okuyun. Böylece odaklandığınız şeyi değiştirebilir ve inancın gücünü devreye sokabilirsiniz.
Alıntı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder