Booking.com

BİZİ DAHA GÜÇLÜ KILAN 16 ACI GERÇEK

Güvensizliklerimizi saklamaktansa onları açığa vurmak daha fazla cesaret ister, insanlarla ilişki kurmak onları baskılamaktan daha fazla güç gerektirir, kör bir refleksle değil üzerinde düşünülmüş ilkelerle hareket etmek daha fazla erkeklik ya da kadınlığa bağlıdır. Sertlik kaslarda ya da olgunlaşmamış bir zihniyette değil, ruh ve maneviyattadır.” 

Alex Karras

10543605_834826513259312_593907552486107550_n

Hayat kolay değil.
Çok çalışmak insanları şanslı kılar; hayaller bu sayede gerçeğe dönüşür. O yüzden her sabah, bir önceki günden daha ileri gitmeye ve daha fazla mücadele etmeye hazır olarak kalkın.
Bazen başarısız olacaksınız.
Bunu ne kadar hızlı kabullenirseniz, o kadar hızlı ve başarılı bir şekilde hayatınızda ilerleme kaydedersiniz. Hiçbir zaman bir işin yürüyeceğinden %100 emin olamazsınız fakat hiçbir şey yapmamanın işe yaramayacağından %100 emin olabilirsiniz. O yüzden ne yapmak istiyorsanız yapın. Ya başarırsınız ya da bir hayat dersi alırsınız. İkisi de kazançlı bir durum.
Şu anda bilmediğiniz çok şey var.
Öğrenmeyi bıraktığınız gün, yaşamayı da bıraktığınız gündür. Yeni bilgileri benimseyin, onlar hakkında düşünün ve kendi içinizde ilerlemek için bu bilgileri kullanın.
Yarın olmayabilir.
Şu anda, dünyanın bir yerinde birileri yarın öleceklerinin farkında olmadan planlar yapıyor. Acı ama gerçek. O yüzden zamanınızı akıllıca kullanın ve biraz duraksayıp, onun değerini bilin.
Kontrol edemeyeceğiniz çok şey var.
Zamanınızı, yeteneğinizi ve duygusal enerjinizi kontrolünüzün dışındaki şeyleri kontrol etmeye çalışarak harcamak, hayal kırıklığı, mutsuzluk ve verimsizliğin reçetesidir. Enerjinizi, kontrol edebileceğiniz durumlar üzerinde kullanın.
Dışarıdan öğrendiklerimiz, gerçek bilgi değildir.
Bilgi, deneyimle kazanılır. Bir iş hakkında yüzlerce kere konuşabilirsiniz, fakat bu tartışmalar size sadece felsefi bir kavrayış sağlayacaktır. Bir işi gerçekten bilmek için, onu ilk elden deneyimlemek gerekir.
Değer katmadan başarılı olamazsınız.
Zamanınızı başarılı olmak için değil, değer yaratmak için harcayın. Etrafınızdaki dünya için değerli olduğunuzda, başarılı da olacaksınız.

Hep sizden daha fazlasına sahip olanlar olacak.
Konu ister para, ister arkadaş, ister eşya olsun, her zaman sizden daha fazlasına sahip olan insanlar olacaktır. Ama unutmayın, ne kadar fazlasına sahip olduğunuz değil, onlara sahip olma konusunda ne kadar tutkulu olduğunuz önemlidir. Yani bütün mesele yolculuğun kendisi.
Geçmişi değiştiremezsiniz.
Maria Robinson’ın bir keresinde söylediği gibi: “Kimse geçmişe gidip yeni bir başlangıç yapamaz, fakat herkes bugün başlayıp yeni bir son yaratabilir.” Olanları değiştiremezsiniz, ama olanlar karşısındaki tepkilerinizi değiştirebilirsiniz.

Sizi mutlu edebilecek tek kişi, yine sizsiniz.
Mutluluğunuzun temeli, kendinizle olan ilişkinizde yatar. Tabii ki dışsal öğeler ruh haliniz üzerinde etkilidir, fakat uzun vadede hiç bir şey kendinizle ilgili düşündükleriniz kadar önemli değildir.
Sizi sevmeyecek insanlar mutlaka olacak.
Herkesin her şeyi olamazsınız. Ne yaparsanız yapın, sizden farklı düşünen biri mutlaka olacaktır. O yüzden doğru olduğunu hissettiğiniz şeyleri yapmaya odaklanın. Diğerlerinin sizin hakkınızda düşündükleri ve söyledikleri o kadar da önemli değil. Önemli olan, sizin kendiniz hakkında nasıl hissettiğiniz.

İstediklerinizi her zaman elde edemeyeceksiniz.
Mick Jagger’ın dediği gibi, “Her zaman istediğinizi alamazsınız fakat denerseniz, bazen ihtiyacınız olanı bulabilirsiniz.” Etrafınıza bakın. Şu anda sahip olduklarınızın kıymetini bilin. Birçok insan bu kadar şanslı değil.

Hayatta ne verirseniz onu alırsınız.
Eğer sevgi istiyorsanız, sevgi verin. Eğer arkadaş istiyorsanız, arkadaş canlısı olun. Eğer para istiyorsanız, değer yaratın. Gerçekten bu kadar basit.

İyi arkadaşlar gelir ve gider.
Lisedeki arkadaşlarınızın çoğu üniversitedeyken arkadaşınız değildir. Üniversitedeki arkadaşlarınızın çoğu da 20’li yaşlarınızdaki iş hayatınızda yer almaz. 20’li yaşlardaki arkadaşlarınızın çoğu, eşinizle ikinci çocuğunuzu dünyaya getirirken orda olmayacaklardır. Fakat bazı arkadaşlar hep kalır. Zamanı sizinle aşan bu arkadaşlar, asıl önemli olanlardır.

Her gün aynı şeyleri yapmak kişisel gelişmeyi engeller.
Eğer aynı şeyleri yapmayı sürdürürseniz, aynı şeyleri elde etmeyi de sürdürürsünüz. Bir şeyleri değiştirdiğinizde büyürsünüz. Yeni şeyler denediğinizde, güvenli bölgenizi genişletmiş olursunuz.
Yeni bir şeyler denerken hiç bir zaman %100 hazır hissetmeyeceksiniz.
Bir fırsat oluştuğunda, kimse tam anlamıyla hazır hissetmez. Çünkü hayattaki büyük fırsatların çoğu, bizi güvenli bölgemizden çıkmaya zorlar. Bu da tam anlamıyla rahat ve hazır hissedemeyeceğimiz anlamına gelir.
Unutmayın, başkası gibi olmaya çalışmak, olduğumuz kişiyi harcamak demektir. Güç, kendinizle barışık olmak ve olduğunuz kişiden memnun olmakla kazanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder