Booking.com

Bir Nevi Mucize: Benzediği Organa İyi Geldiğini Kanıtlayan 10 Yiyecek


iyi-geldigi-organa-benzeyen-yiyecekler

Yemeğe dair efsane cümlelerden biridir: Bir yiyecek neye benziyorsa ona iyi gelir.
Yıllarca bu cümlenin geyiğini, sulu şakalarını yaptık. Arkasını araştırmak, üzerinde durmak aklımıza gelmedi. Tabii çocuktuk çoğu zamanında.

Zencefil – Mide

erinjanus

Zencefil midenin en yakın arkadaşı olarak bilinir. Öyle ki yüzyıllar öncesinde kusma ve deniz tutması gibi durumlarda insanlar zencefil tüketirdi. Henüz bilim kanıtlamadan önce bile midenin dostuydu.

Üzüm – Akciğer

erinjanus
Akciğerin en büyük hazinesi alveollar. Bu arkadaşlar oksijeni kan dolaşımına veren arkadaşlar. Üzümün akciğere en faydalı olduğu bölge de alveollar. Böylece akciğer kanseri riskini de azaltmış oluyorlar. Üzüm ayrıca, proantosiyanidin adı verilen bir antioksidana sahip. Kendileri alerjik astıma iyi geliyor.

Tatlı patates – Pankreas

erinjanus

Tatlı patatesin pankreasa yaptığı en büyük iyilik, kan basıncını düzenleyerek, görevini daha rahat yapmasını sağlamak. Asıl bomba bu değil ama. Tatlı patateste yüksek oranda, pankreas kanserinin büyümesini engelleyen B6 vitamini var.

Mantar – Kulak

erinjanus

Kesilmiş mantar kadar kulağa benzeyen bir şey yok. Aynı zamanda, kulak için, D vitamini içerdiğinden dolayı duyma kaybını engelleyen mantar kadar değerli bir şey yok.

Domates – Kalp

erinjanus

Domates kalbin aynasıdır. Cidden. Öyle yakınlar birbirlerine. Bunun sebebi de domatesin içerdiği likopen. Likopenin kod adı kalbin ve kanın yiyeceği. Kalbe gelecek bütün hastalıklara karşı savunucu. Domates aynı zamanda C vitamini memba. C vitamininin kalp için ne kadar değerli olduğunu biliyorsunuz.

Greyfurt – Göğüs

erinjanus

Greyfurtta limonoid adında fitokimyasal madde var ki bu arkadaş göğüs kanserini hiç sevmiyor.

Avokado – Uterus

erinjanus

Avokado ve uterus’un birbirine benzerlikleri Hansel ile Gretel’de yok. Avokado’nun en büyük becerisi, rahim ağzı kanserini önlemek ve hormonları düzenlemek. Aynı zamanda güzel de bir tesadüfü var. Avokado’nun avokado olup yenmesi için ağaçta 9 ay geçirmesi gerekiyor.

Ceviz – Beyin

erinjanus

Hızlı girelim: Ceviz, omega-3, folik asit ve E vitamini açısından en değerli kuruyemiş. Beyin için de.

Havuç – Göz

erinjanus

Bütün bu benzerlik havuçtaki beta-karotene teşekkür edebilir. Zira retinaya iyi gelen arkadaş bu arkadaş.

Kereviz – Kemik

erinjanus

Kereviz'de silisyum var. Silisyum, kemiğe gücünü veren element. Aynı zamanda bir gerçekleri daha var: Kereviz de kemik de yüzde 23 oranında sodyuma sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder