İlişkilerde Farkındalık
Kendi kendine yeterli olmayı öğrendiğin zaman, yaslanmalı bir ilişki ya da evlilik dengeli bir ilişkiye dönüşüyor. Eğer yaslanmalı ilişkide yaslandığınız kişi çekilirse, dengenizi kaybedersiniz ve düşersiniz.
Hayata geldikten sonra, bilinç boyutumuzu kazandığımızda, yaşantımıza yeni insanlar çekeriz. Onları bizler hayatımıza çağırırız. Arkadaşlarımızı ve eşimizi kendimiz çağırır ve onlarla birlikte imtihan oluruz.
Onlar bizim hayatlarımızda öğretidir. Tıpkı bizim onların hayatlarında olduğu gibi, hepimizin birbirimiz için görevdeyiz.
Örneğin; “Ben arkadaşımdan ne öğrenebilirim?”
İlk başlarda bu soruyu sorabilirsiniz. Eğer kendinizde değersizlik hissi varsa, arkadaşınızın sizi değersiz hissettireceğine emin olabilirsiniz. Ya da aldatılma korkunuz var diyelim. Hayatınızda olan kişiye sürekli bu korku ile yaklaştığınızı varsayalım. Emin olun gün gelecek ve sizi aldatacaktır! Sizin bu korkunuzu görebilmeniz, kabullenebilmeniz ve temizleyebilmeniz için elinden geleni yapacaktır!
Bunun için onu suçlamanız anlamsız. Çünkü bunu çağıran sizdiniz! Bu durumun oluşması için bu düşünceyi evrene yolladınız, neticesinde de isteğiniz gerçekleşti.
YASLANMALI İLİŞKİLER
Bir ilişki var ki gerçekten o kişiye yaslandın. Maddi manevi kendini güvene aldın ve kendini ona teslim ettin. Bir teslimiyetçi ilişki var, eski usül.
Çünkü yaslanmalı ilişkilerin sarsıntı dönemi. Yaslanıp kendini, bir başkasına teslim ederek bundan sonra ilerleyemezsin.
Çünkü 2012 ve sonrasında farklı bir enerji boyutuna geçiliyor. Bu enerji boyutunda bu ilişki bir şekilde sonlanmaya başlayabilir.
Bu yüzden kendi gücünüzü elinize geri alınız. O yüzden güçlü ol. Bu şu anki ilişkini bitir demek değildir. Güçlü olman gerek demektir. Kendi kendine yeterli olmayı öğrendiğin zaman, yaslanmalı bir ilişki ya da evlilik dengeli bir ilişkiye dönüşüyor. Eğer yaslanmalı ilişkide yaslandığınız kişi çekilirse, dengenizi kaybedersiniz ve düşersiniz.
KARMİK İLİŞKİLER
Eğer ilişkinizde bir sorun varsa, ya da ilişkinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız, karşınızdaki kişiyi eleştirip suçlamak yerine kendinize sormanız gereken şey şu;
“Ben bu sınavı hayatıma nerden çağırdım? Şu an ben bu öfkeyi, kızgınlığı neden yaşıyorum?” Bunu kendinize sorun. Çünkü karşı tarafı suçlayıp hata aradığınız zaman hiçbir şey elde etmiyorsunuz.
Herkes kendi içine dönüp baksın, kaç yıldır bu dünyadasınız? Ve ne kadarını mutlu geçirdiniz? Ne kadarını sorgulama, üzüntü ve sıkıntı içinde geçirdiniz?
Lütfen bir düşünün. Bunların içinde kaç kez birilerini suçladık, ya da kendimizi suçladık? Yani kaç kez suçlu aradık? Suçlu aramak yerine öfkeli olduğunuzu ve karşınızdaki kişinin sizi anlamadığını düşünüyorsanız: Kendinize sorun, neden kendinizi ifade edemiyorsunuz?
Daha önce kendinizi ifade edemediğiniz hangi olaylar yaşadınız ve bunu affetmediniz?
Ya da güvenle ilgili bir sorununuz mu var?
O kişide güvensizlik aramayın.
Dönün geçmişinize bakın, geçmişinizde güvensizlikle ilgili bir olay var ve karşınızdaki o güvensizlik olayını tekrar ediyor ki temizleyesiniz.
Sevgilerimizle
Bülent Gardiyanoğlu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder