Booking.com

Yaratıcılık ve Üretkenlik

Dilek Torun NF

Yaratıcılık ve üretkenlik

Bizler çok şanslı varlıklarız ki bu dünyaya gelmiş ve deneyimler yaşayabiliyoruz, öğreniyoruz, gelişiyoruz, büyüyoruz, çoğalıyoruz. Her geçen saniye yeni bir yaratıma imza atabiliyoruz.
Aslında daha dünyaya gelirken yaratıcı ve üretken gelmemize rağmen zamanla yaşadıklarımızın yarattığı utanç duygusu ile yaratmaktan ve üretmekten usul usul uzaklaşıyoruz.
Aile yaşantısına bakıldığında baba bereket (bolluk-kazanç) kanalıdır, anne ise yaratım (üretkenlik-yaratıcılık) kanalıdır. Anne ya da babadan biriyle problemimiz varsa kendi kanallarımızda tıkanmış demektir. Sadece problem olarak değil aşırı bağımlılıkta bizleri bu sonuca götürüyor ne yazık ki
Yaş ilerledikçe çocuklukta;
Babadan alınamayan sevgi ya da aşırı alınan sevgi üretkenliği kapattığı için çocuklar bolluk ve bereket konusunda sıkıntı yaşarlar. Kendilerine üretecek alan bulamadıkları için kazanç elde edemez ve bolluk-bereket sağlayamazlar. Genel olarak ya iş bulmakta zorluk yaşarlar ya buldukları işte elde ettikleri kazancın bereketi olmadığından borç içinde yaşarlar ya da kazandıkları para hiç ellerinde durmaz akıp gider.
Anneden alınamayan sevgi ya da aşırı sevgi de ergenlikten itibaren çocuktan yaratım gücünü almaya başlar. Özellikle kız çocuklar erkek enerji üretmeye başladığından yaratıcılık yeteneklerini zamanla kaybederler. Birçok bayanın çocuk sahibi olamayışının sebebi erkek enerji taşıması ve bu nedenle vücutta dişilik hormonları üretilmediğinden bedeninde yaratım yapacak alan bulamayışıdır.
Şimdi madem nefesi her konuda kullanabiliyoruz, neden bayanlar dişi enerjisini açığa çıkarmak için, baylar ve bayanlar üretkenliklerini yaratıcılıklarını açığa çıkartmak için nefes almasın değil mi?
En az [...]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder