Booking.com

ERTELEMEYİ BIRAK! BAŞARI ZAMANI ”ŞİMDİ”

Hepimiz fethetmek isteriz. Gönülleri, işleri, şirketleri, müşterileri, piyasaları vs… Hayatlarımız bir şeyleri fethetmeye uğraşmakla geçer.
Sosyal hayatlarımızda hepimizin kişisel hedefleri vardır (umarım) başarmak istediğimiz. Mutlu ve sağlıklı olmak, harika bir ilişki yaşamak, ev almak, araba almak vs vs…
Tüm hayatımız bundan ibarettir.
O zaman buna uygun davranmanın zamanı geldi. 90 yaşına geldiğimizde geri dönüp de yaptığımız şeylerden mi, yoksa yapmadıklarımızdan mı pişman oluruz? Bence yapmadıklarımızdan.
* Yolunuza çıkan, sizi engelleyen her şeyi YOK EDİN! Genellikle, aynaya baktığınızda en büyük engeli göreceksiniz. Korkularınız, işinize yaramayan kötü alışkanlıklarınız. Kırın o aynayı şimdi! Korkularınızı, engellerinizi yok edin. Parçaları daha sonra toplarsınız. Şimdi kırın!
* Büyük resme odaklı kalmayı sürdürün. Hayalinizdeki o son büyük resim her neyse. Yol boyunca birçok savaş kaybedeceksiniz. Önem verdiğiniz insanlar sizi incitecekler. Tahmin bile edemeyeceğiniz kadar büyük düşmanlarınız olacak. Ne yapmak üzere orada olduğunuzu sakın unutmayın. Günlük pürüzlerin sizi yolunuzdan alıkoymasına izin vermeyin.
Bazen büyük bir adım geri gitmek, 3 adım birden ileriye zıplamak için gereklidir. Eğer başarıya giden yolda bunu yapmanız gerekiyorsa bunu da yapın. Yeter ki o geri attığınız adımı ne için atmış olduğunuzu unutmayın.
* Hayatınızı değiştirecek o adımı atmak atın. İlk adımı belki de boşluğa atıyor gibi hissedeceksiniz. Ama göreceksiniz ki siz o adımı attığınızda, evren size ikinci adımı atabilmeniz için basamağı gösterecek.
* Teslim olmaktansa ölümüne savaşın. Vazgeçmeyin, bırakmayın. Başarınıza odaklanın ve hedefinize adayın kendinizi. Yeni bir adaya geldiğinizde gemileri yakın. Geri dönmeyin. Arkaya bakmayın. Geri çekilmeyi zorlaştırın. Geriye bakmak için tüm olanakları, gemileri yok ettiğinizde, ilerlemek için kendinize yeni araçlar bulmak zorunda kalacaksınız. İleri gitmek zorunda kalacaksınız. Ölümüne savaşmak demek, ölmek demek değil, yaşamanın bir yolunu bulmak demek. Hedeflerinize adanmış bir şekilde dolu dolu yaşamak demek. Hemen şimdi.
* Savaşınız sırasında size destek olabilecek insanların bir listesini yapın. Başarınıza yardımcı olabilecek bir ordu yaratın. Kendi başınıza da yapabilirsiniz, ama bir ordunuz olursa daha kolay olacaktır. Ordunuz belki ilk başta tek bir kişiden oluşacak. Yanınızda olacak tek bir kişiden. O kişiyi bulun. Sonra gidip bir başkasını bulun. Şimdi yapın.
Belki tarihin hatırladığı o “büyük” insanlardan birisi olmayacaksınız. Ama fethinizi aynı şekilde gerçekleştireceksiniz. En önce inanarak. Onlar da böyle yaptılar. Aklınıza koyduğunuz her şeyi başaracak güce sahipsiniz.
İnsan olmanın getirdiği tüm o güçsüzlüklere ve sınırlara rağmen, hepiniz birer savaşçısınız. Doğanın bir gücüsünüz. Diğer insanların sizin hakkınızda düşündüklerinden ve hissettiklerinden bağımsız olarak, siz ne iseniz O’sunuz.
Şimdi yap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder