Booking.com

Aile Dizimi - Dikkat Edilmesi Gerekenler

Aile Dizimi oldukça güçlü bir tekniktir. Bu teknikle alınmış ve doğru prensiplere göre uygulanmış bir seanstan sonra hayatın aynı şekilde devam etmesi mümkün değildir. Seans aracılığıyla varılan bilinç seviyesi seanstan öncekine nazaran oldukça farklı olmaktadır. Bu nedenle dizimin göstereceği kendi hakikati, ona bir kez tanık olduğunda kişiyi sonsuza dek değiştirecektir. Bu nedenle bu kadar büyük bir gerçekle yüzleşmeye hazır hissetmeyen kimselerin bu seansı alıp kendi dizimini açtırması tavsiye edilmemektedir. Bu nedenle şu konulara dikkat etmek, seans almaktan daha önemli olarak addedilebilir:
    Aile Dizimi
  • Terapiste tam güven duyulması
  • Tekniğe tam güven
  • Dizim yaptırmadan evvel Aile Dizimi çalışmalarına izleyici yahut temsilci olarak katılmak, bu sayede öncelikle ruhsal olarak hazırlanmış olmak, sonrasında da tekniğin uygulanışı ve işleyişini tecrübe etmiş olmak
  • Dizim ile çalışılacak problem konusunda danışanın net ve emin olması
  • Aile Dizimi ile çalışılmaya uygun bir probleme sahip olunması gereklidir, her probleme bu teknikle bakılmaz.
  • Kişinin aile sistemine ait kişilerle ilgili meselelere bakılması koşuldur. Aile sistemine dahil olmayan kişilerle ilgili meselelerde bu teknikle çalışılmaması gerekir
  • Dizim seansını sıkça ve çok sayıda yapmak anlamsızdır. Hayatı boyunca insanın 3-4 adetten fazla dizim açtırmasının hiçbir anlamı yoktur.
  • Seanslar arasında ortalama en az bir yıl geçmesi önerilir. İdeal süre iki yıldır.
  • Seansın etkileri iki yıla kadar bir süre zarfında hayat bulur ve iyileşmeler gerçekleşir. Bu nedenle bir seansın etkileri sürerken yeniden defalarca seans yapmak hem gereksizdir hem de sistemde gereksiz bir rahatsızlık yaratabilecektir.
  • Kişinin kendi dizimi haricinde başka insanların dizim seanslarında bulunmasında bir mahsur yoktur. İstediği sayıda seansa katılmak dizim açtırmadan mümkündür.
  • Dizimlerde yaşanılan olaylar ve kişiler hakkında hiç kimse ile hiçbir şekilde sonradan konuşmamak gereklidir. Tanık olunan her şey sadece terapi amacıyla ve bir sefere mahsus olarak izin olan şeylerdir. Bunları başkalarıyla, başka zaman ve ortamlarda paylaşma izni yoktur. Bu etik açıdan ve enerji olarak, hem kişinin kendisi hem de başkalarına olan saygısı açısından elzem bir yaklaşımdır.
  • Aile Diziminde tanık olunan yahut farkına varılan ailevi meseleleri ya da çözümleri aile üyeleriyle konuşmak, tartışmak, değerlendirmek veya eski konuları gündeme getirmek doğru değildir. Fark edilen ve tanık olunan şeyler kişinin ve sistemdeki tüm herkesin bilincini orada olsalar da olmasalar da değiştirecektir. 
  • Değişimin kendiliğinden olmasını beklemek ve önceki maddelerde bahsedilen iki yıla kadar uzayabilecek zaman boyunca sabırlı olup beklemek gereklidir.
  • Hiçbir zaman Aile Dizimi merak için, insanları manipüle etmek için, gizli birtakım sırlara erişmek için, başkalarına zarar verme niyetiyle kullanılmamalıdır. Bu özünde mümkün olmayan bir şeydir. Ancak bunun yapıldığı varsayılırsa da çok ağır bedeli vardır. Düşük bir bilinç seviyesine hizmet edecek şekilde kullanıldığında kişiye faydadan çok daha fazla zarar verme potansiyeli vardır. 

Aile Dizimi seanslarında pek çok türden -olumlu, olumsuz olarak; dışarıdan bakılınca değerlendirilebilecek- tecrübeler yaşanabilmektedir. Aslında çoğu durumda danışan kişi için şaşkınlıktan şok olmaya kadar varan tecrübeler yaşamak söz konusu olabilmektedir ve her zaman da bu durum, o an için kişiyi mutlu yahut huzurlu hissettirmeyebilir. Ancak giderek aile sisteminde ve kişinin bilinçaltındaki dengeler yerine oturdukça denge, huzur ve anlayışta genişlemeler hayat bulmaktadır.

Ayrıca Aile Dizimi seansında amaç kişiyi mutlu etmek yahut huzurlu hissettirmekten çok hakikatin ortaya çıkartılması ve bunun görülmesidir. Esas iyileşme o zaman gerçekleşir. Ancak kişi her zaman hakikati görmeye hazır hissetmeyebilir. Bu durumda geçici bir süreliğine insanlar iyileşme sürecinde zihinsel, duygusal hatta bedensel tepkiler verebilir. Karmaşa yaşayabilir, kendisini çözümsüz bir bulmacanın içerisinde kaybolmuş gibi görebilir. Eğer dış destek ihtiyacı oluşursa terapistle görüşmeler yapması yahut birtakım seanslar alması gerekebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder