Booking.com

30’lu Yaşlarda Hayata Heyecan ve Anlam Katanlar

yabancı dil öğrenme ile ilgili görsel sonucu

Yaş 30 olunca insanı tarifi anlamsız bir korku ve heyecan sarar. Sanki her şey bitmiştir. Şairin dediği “yaş 35 yolun yarısı eder”e az kalmıştır. Bu yazımızda 30’lu yaşlardan sonra yapabileceğiniz hedefleri sıraladık.

1.Kendi kabilenizi kurun

Araştırmalar 20’lerinizde arkadaşlarınızdan büyük bir çete oluşturmanın sizi iyi hissetirirken 30’larınıza geldiğim arkadaşlarınızın sayısından çok kalitesinin, duygusal refahınızda oldukça etkili olduğunu buldu. Zamanla çevrenizde hayatınızın her döneminden insanların oluşturduğu bir çemberin olmasının iyi geldiğini göreceksiniz.

2. Kendinize dürüst olun.

Çünkü eğer kendinize dürüst olmazsanız, başkalarına nasıl dürüst olursunuz. Zaman zaman varlığınız size bir şeyin doğru olmadığını söylese de siz kendinizi o şeyin doğruluğuna inandırmaya çalışabilirsiniz. Fakat göreceksiniz ki doğru olan şeyin yanında durduğunuzda hayatınızdaki tüm konular açıklık kazanacak.

3.Sevdiğiniz bir iş bulun.

Bir çok insan mezun olduğunda bulduğu ilk işe girer. Ve çoğu zaman kariyerini o iş çerçevesinde belirler. Eğer kariyerinizden, işinizden memnun değilseniz, yeteneklerinizi transfer etmekten ve dönüşmekten çekinmeyin. Önemli olan Pazartesi günleri seveceğiniz bir işe gitmek.

4.Tembelliğe vakit ayırın.

Kadim bir Budist’in de dediği gibi hiç bir şey yapmamak her şeyi yoluna koyacaktır. Kulağa mantıksız geliyor olabilir. Fakat hiç bir şey yapmama sanatı uzun vadede verimli olmanızı sağlıyor. Örneğin bir pazar akşamı kanepede vicdan azabı çekmeden hiçbir şey yapmamayı deneyebilir ve bunun her anından keyif alabilirsiniz.

5.Seyahat edin.

Özellikle ebeveyn olduysanız, 30’larınızda seyahat etmek bambaşka bir deneyim olacaktır. Kendinizden farklı olarak dünyaya çocuğunuzun gözünden bakmak, sizin yeni yerleri keşfetme isteğinizi arttıracaktır.

6.Kötü alışkanlıkları bırakın.

Her yılbaşında “Bu yıl x’i, y’yi, veya z’yi bırakacağım” kendinize söz veriyorsanız fakat o sözü tutamıyorsanız, o sözü tutmanın tam zamanı! Şimdi bağımlılıklarınızdan kurtulmak için ilk adımı atın!

7. Başka bir dil öğrenin.

Bir çok kişi okulda en azından bir tane farklı dil öğreniyor. Fakat 30’larına geldiğinde o öğrenilen 1 yabancı dilin yeterli olmadığını hissediyor. Yeni bir dil daha öğrenmek hem neyin fonksiyonlarınızı geliştirerek daha yartıcı düşünmenizi sağlıyor hem de insanları kalbinden vurmanızı sağlıyor.

8. Kahvaltı edin.

Kahvaltı, günün en önemli öğünü! Sıradan bir mısır gevreği ve kuru bir tost sizin teknenizi yürütmeyecektir. Neden daha basit ve lezzetli fikirlere kapınızı açmıyorsunuz?

9. Korkularınızla yüzleşin.

Başarısızlık korkusu, kaybetme korkusu, incinme kokusu… Uçmaktan, topluluğa karşı konuşmaktan, yükseklikten, dişçiden, iğnelerden veya palyaçolardan korkmak! Bunları geride bırakmak sizi özgürleştirecektir.

10. Bedeninizle barışın.

Yaşlandıkça genç fotoğraflarınıza baktığınızda o dönemki kaygılarınızı düşünün. Şu an lisedeki fotoğraflarınıza baktığınızda o zamanki güzellik konusundaki kaygılarınıza gülüp geçiyorsunuz değil mi? Sıra şu an ne kadar güzel olduğunuzu fark etmekte.

11. Ruhunuzu mutlu eden şeyi bulun.

Kimileri için bu okyanus, aile ve bir şeyler üretmek olabilir. Fakat eğer hala sizi neyin mutlu ettiğini bilmiyorsanız, Pinterest’e girmenizi tavsiye ederiz. Farkına bile varmadan kendinizi ilham veren panoların arasında bulacaksınız. Farklı şeyler denemeyi de ihmal etmeyin. Mesela sörf dersi alın. Hayatınızın geri kalanında mutlu olmak için ruhunuzu mutlu etmenin yollarını arayın.

12.Kendinize karşı nazik olun.

Tabi ki diğer insanlara karşı da… Fakat her zaman kendi mutluluğunuzu önceliklendirin. Çünkü sizin mutluluğunuzu sizden başka kimse düşünmeyebilir.

13. Kendinizi olumsuzluktan uzaklaştırın.

Geriye baktığınızda başkalarını mutlu etmek, yatıştırmak veya başkaları tarafından onaylanmak için çok zaman kaybettiğinizi görebilirsiniz. Hayat, enerjinizi emen ve kimliğinizi küçümseyen insanların yanında geçirmek için çok kısa. Hayatınızda kendinizi iyi hissettiren olumlu ruhlar için zaman yaratın.

14. Bir “dağın zirvesi” anı yaşayın.

Bunun için bir dağın zirvesinde olmanız gerekmiyor. Bunun için dağın yakınında olmanıza bile gerek yok. Bir kafede otururken ya da uzun sahil yürüyüşlerinde bu anı yaşayabilirsiniz. Sadece yalnızlığın tadını çıkarmanız ve kendinize vakit ayırmanız yeterli. Üzerinde düşündüğünüz sorunlara bakış açınızı değiştirerek ’buldum’ diyerek çözdüğünüzü fark edeceksiniz.

15. Tekrar başlamak için hiçbir zaman geç değil.

Asla fikrinizi değiştirmek, yeniden eğitim görmek, kötü bir ilişkiyi geride bırakmak veya yurt dışına taşınmak için geç değil. Eğer içinizde ukte olan bir şey varsa, 5 yıl sonra da ukte olarak kalacaktır ve daha erken yapmadığınız için pişmanlık duyabilirsiniz. O nedenle haydi, harekete geçin!

16. Finansal durumunuzu düzene koyun.

Sizi ayakkabılar ve çantalar değil insanlar ve deneyimler mutlu edecektir. O nedenle paranızı harcamayı bırakın ve biriktirmeye başlayın.

17. Stresten nasıl arınacağınızı öğrenin.

Stresten arınmanın sayısız yolu var. Meditasyon, nefes teknikleri, yoga, spor… Sizin için işe yarayanı bulun ve stresten arının!

18. Kendinizi disipline edin.

Sınırı aşmadan alışveriş yapın. Arkadaşlarınızla bir kaç kadeh içtikten sonra ertesi sabah yine erken kalkın. Böylece iki dünyanın da tadına varın. Kendinizi yönetmek hayatınızda yapabileceğiniz en harika şeylerden biri…

19. Kendinizi başkalarıyla karşılaştırmaktan vazgeçin.

Buna şu an son verin. Birbirinden farklı hedefleri ve o hedefe ulaşmak için kat edilen olası sonsuz yolları karşılaştırmak tamamen anlamsız. Kendinizi bilin, kendi hedeflerinizi bilin ve kendi yolunuzda gidin.

20. Çok fazla kitap okuyun.

Modern hayat çok hareketli. Bazen keyif için kitap okumaya bile vakit olmuyor. Fakat bir romanın sayfalarında kaybolma hissi hiçbir şeye değişilmez. Üstelik okumak insanı geliştiriyor.

ALINTI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder