Booking.com

Pozitif Bir Yaşam İçin Harika Öneriler

large-174
Pek çok insan, pozitif düşüncenin gücünü bilir; ama çoğu zaman pozitif düşünce yapısından ister istemez uzaklaşırız. Pozitif enerji, pozitif enerji doğurur. Yaşamınızda pozitif sonuçlar almak istiyorsanız, bunları kendinize çekecek enerjiyi yaratın.
1) Bir saniye durun ve şunu fark edin… Yaşıyorsunuz!
İşler ne kadar kötüye gitse de yaşadığınız bu deneyimlerin alternatifinin ne olacağını düşünün: hiçbir şey yaşamamak; başka bir deyişle ölüm. Yaşadığınız için şükredin.
2) Durun ve gülleri koklayın. Cidden. 
Hepimiz çok meşgulüz. Ama ara sıra, günbatımını izlemeli; bir bulutun nasıl oluştuğuna bakmalı ya da bir ağacı seyretmeliyiz. Gerekirse, ofisinize çiçek getirin ve bunları günlük meditasyon aracı olarak kullanın. Bu his doğal olarak oluşmuyorsa, kendinizi tabiatın güzelliğine inandırın. Bunda ısrar edin ve sonunda ne olduğuna bakın.
3) Rasgele kibar davranın. 
Gerçekten. İşe yarıyor. Otomobilin şeridinize girmesine izin verin. Marketteki kasiyerle samimi bir sohbet gerçekleştirin. Bir çocuğa gülümseyin. Pozitif edimlerinizin farkında olun.
4) Kaliteli yiyecekler yeyin. 
Kaliteli yiyeceği hak etmekle kalmaz; onlara ihtiyaç da duyarsınız. Sağlığınıza yatırım yapın.
5) Düzenli olarak egzersiz yapın. 
Evet, yapıverin. Bir jimnastik salonuna yazılın. Çevrede bir jimnastik merkezi olup olmadığını araştırın. Bir jimnastik gurusu ya da milli şampiyon olmanız gerekmez. Gününüzün 45 dakikasını, hem kaslarınızı çalıştırmak, hem de vücudunuzu, zihninizi ve ruhunuzu güçlendirmek için harcayın.
6) Günde en az bir kere samimi bir telefon görüşmesi yapın. 
İş için ya da başka bir ihtiyacı karşılamak adına değil. Birini, dostça bir “merhaba” demek için ve hiçbir karşılık beklemeden arayın.
7) Kişisel duygularınız için sorumluluk alın. 
Patronunuzu, amansız rakibinizi ya da çocuklarınızı suçlamayın. Evet, yapmalarını istediğiniz ya da yapmaları gerektiğini düşündüğünüz şeyleri yapmıyor olabilirler; ama onlar yapmayı istedikleri ya da yapmaları gerektiğini düşündükleri şeyleri yapıyorlar. Bu da gayet iyi bir durum. Kendiniz için doğru olduğuna inandığınız şeyi yapın; kendinize ve yaşamınıza yönelik hislerinizin sorumluluğunu üstlenin.

8) Yeterli uyku uyuyun. 

Uyku, sizi canlı ve zinde tutar. Daha fazlasını söylememize gerek var mı?
9) Kendinizi affedin. 
Her zaman. Unutmanız gerekmiyor; ama mutlaka bağışlayın. Kimse mükemmel değildir ve her birimiz, seçimlerimizi o an için en iyisi olduğuna inandıklarımız arasından yaparız. Kendinizi affedin ve sıradaki işe yönelin.
10) Unutmayın; sizi sevecek biri her zaman vardır: kendiniz!
Bu ifadeyle ilgili sıkıntılar yaşıyorsanız, bir “ilk 10” listesinde bulunanlardan daha fazlasını yapabilirsiniz. Kendinizi sevin… Hem mutluluğunuzun, hem de sağlıklı ve cömert ilişkiler yaşama yetinizin temeli budur.
Virginia L. Walz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder