Booking.com

YEDİ EVRENSEL YASA:

Her şey enerjidir. Enerji yasasının alt kümeleri olan; Yaşamımızı ve evrendeki her şeyi yöneten yedi evrensel yasa vardır.

1.        Daimi Enerji Dönüşümü Yasası: Bu yasa enerjinin sürekli hareket        ettiğini, dönüştüğünü ve değiştiğini anlatır. Enerji sürekli değişir ve dönüşür.  Değişim her yerdedir. Gördüğümüz, duyduğumuz, tattığımız, dokunduğumuz ve ya kokladığımız her şey sürekli değişim ve dönüşüm halindedir. Değişim süreklidir.

2.        Titreşim Yasası: Bu yasaya göre her şey sürekli bir titreşim halindedir. Titreşim seviyeleri değişir. Ve biz en yoğun titreşimlere yüksek frekans       diyoruz. Kayalar, insanlar, dünya ve evrendeki her şey farklı frekanslarda, sürekli titreşen enerjilerdir. Kalbimiz sürekli titreşerek bedenimizin her tarafına kan pompalar.
Düşünce,  enerjinin, en yüksek frekanslarından birinde titreşen en güçlü formudur. Düşünce dalgaları; katı ya, sıvıya, zamana ve evrene nüfuz eder.   Her düşünce evrene yükselen ve sonsuza dek orada kalan bir titreşimdir. Bir enerji nabzı yaratır. Düşünceler somut şeylerdir. Düşündüğünüz şeyi kendinize çekersiniz. Negatif düşüncelere yoğunlaştığınızda negatif insanları ve koşulları kendinize çekersiniz. Bu sebeple sürekli olumlu şeyleri düşünerek, olumsuzlukları kendinizden uzaklaştırmalıyız, olumluları kendinize çekmeliyiz.

3.             İzafiyet yasası: Maddesel dünyamızdaki her şeyin, bir başka şeyle olan ilişkisi aracılığı ile gerçek olduğunu anlatıyor. Yani, Yaşamdaki hiçbir şey, bizim ona verdiğimiz anlam haricinde, esas bir anlamı yoktur. İlişkiler her şeydir ve her şey ilişkilere bağlıdır. Kendinizi ve başarınızı neyle kıyasladığınıza bağlı olarak, sizi ya yukarıya çeker ya da dibe iter. Eğer izafiyet Yasası’nın yaşamdaki güzellikleri görmenize yardımcı olmasına izin vererek kendinizi yukarı çekmeyi seçerseniz başarılı olursunuz.

4.             Karşıtlık yasası: Karşıtlık yasasına göre hiçbir şey zıddı olmadan var olamaz. Var olan her şeyin zıddı vardır. Başarılı olmanın yolu, başarısızlıklardan ders çıkarmakla olur. Akılcı tercihler yapabilmek için, kötü tercihlerden edindiğimiz tecrübelerden yararlanırız.



5.             Ritim yasası: Ritim yasası, Evrendeki enerjinin sarkaç gibi olduğunu belirtir. Yani bir şey sağa doğru sallanıyorsa, sola doğru da sallanacaktır.
Güneş doğar ve batar, mevsimler gelir ve gider. Kendimizi çok iyi hissettiğimiz ve çok kötü hissettiğimiz anlar vardır.

6.             Etki - Tepki yasası: Bu yasaya göre her sonucun bir sebebi ve her sebebin bir sonucu vardır. “Tepki” olan herhangi bir şey, ondan daha önce gelen bir şeyin “etki”si vardır.
Ne ekersen onu biçersin.
Ne kadar verirsen o kadar alırsın.
Vermediğin şeyi alamazsın.
Ne düşünürsen onu yaşarsın.
Yaşamımızdaki hiçbir şey tesadüfü değildir. Genlerimize işlenmiş olan büyük bir yaşam yasasının planıdır.

7.             Cinsiyet yasası: Bu yasa yaratılışı yönetir. Buna göre, kadın ve erkek, yaradılışın oluşması için birleşmek zorundadır. Bu yasaya göre her şeyin kuluçka ya da gebelik dönemi vardır. İnsanların, hayvanların, bitkilerin, ağaçların, çiçeklerin, hepsinin kendine özgü gebelik dönemleri vardır. Bu yasa kozmo teknolojik bir yasadır.

Evreni yaratan Tek bir kaynak vardır. Her şey aynı kaynaktan gelir ve oluşur. Bu yüzden, arzu ettiğimiz güzellik zaten vardır. Tek yapmamız gereken ona ulaşmak ve ortaya çıkarmaktır.

Bu üstün yasa bize ruhani varlıklar olduğumuzu ve deneyimlediğimiz fiziksel dünyanın gerçek varoluşumuzun yalnızca tek bir parçası olduğunu hatırlatır. Başarılı olmak ve öyle kalmak için tüm başarı kaynaklarıyla iletişimde kalmamız gerekir.  Gerçek inanç, görünmeyene güvenmek ve itimat etmektir.

İnanç ve güven bolluk yasalarında önemli bir rol oynar. Biz insanlar için her şey yeteri kadar vardır. Onu çağırdığımız anda her nerede ise gelir bizi bulur. Bu konuda sabırlı olmamız gerekir.
           


Kaynak: Bolluk yasaları (James Arthur RAY




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder