Booking.com

Sevgi & Korku

 Korku temelli sevgi realiteniz deneyimlerinizi kontrol ediyor hatta yaratıyor...

Yalnızca size verilen sevgiyi koşullu olarak almakla kalmıyor, verirken de aynı şekilde davranıyorsunuz. Sevginizi koşullara bağlarken, sevginize sınır koyarken bile -aslında- bir parçanız bunun bir gerçek sevgi olmadığını biliyor. Ama değiştirmek içinde kendinizi güçsüz hissediyorsunuz.

İnsanların yalnızca ilişkilerinde tutumları değil, tüm davranışları sevgiye ya da korkuya dayanıyor. Kararlarınız; iş, endüstri, politika, din, gençlerin eğitimi, ülkelerin sosyal kurumları, toplumunuzun ekonomik hedeflerini etkiliyor. Savaş, barış, saldırı, savunma, saldırganlık, boyun eğme, alma, verme, biriktirme, paylaşma, birleşme ya da bölünme... Her türlü seçiminiz ya sevgi ya korku düşüncesinden kaynaklanıyor.

Korku; daraltan, kapayan, içe hapseden, kaçan, gizleyen, biriktirerek yığan, zarar veren enerjidir.
Sevgi; genişleten, açan, yayılan, kalan, açık olan, paylaşan, iyileştiren enerjidir.

Korku, bedenleri giysilerle sararak gizler, Sevgi çıplak olmaya izin verir,

Korku sahip olduklarına sımsıkı yapışır, Sevgi sahip olduklarını paylaşır.

Korku zorba yakınlık ister, Sevgi sevecen yakınlık.

Korku sımsıkı sarar, bırakmak istemez, Sevgi özgür bırakır.

Korku kurutur, Sevgi yumuşatır.

Korku saldırır, Sevgi bağrına basar...


Her insan düşüncesi, sözü, davranışı bu duyguların birinden kaynaklanır. Bu konuda başka bir seçiminiz yok çünkü seçeceğiniz başka bir şey yok. Ama bu iki duygudan hangisini seçeceğiniz konusunda özgürsünüz.

Korku içinde yaşamanız öğretildi. Güçlü olanın kazandığı, başarının en kurnaz olana ait olduğu, zaferin ancak güçlülerin tekelinde olduğu öğretildi size. En sevecen olanın kazandıkları hakkında ne öğrendiniz? Bir şekilde en güçlü, en zeki, en kurnaz olmaya çalışıyorsunuz. Ama herhangi bir durumda olamadığınızda, kaybetmekten korkuyorsunuz. Çünkü '' en bilmem ne '' olamamanın kaybetmekle eş anlamlı olduğu öğretildi size. Böylece korkunun düşüncelerini seçiyorsunuz. Çünkü öğrendiğiniz bu...

Ama ben size başka türlü öğretiyorum: sevgiden kaynaklanan düşünceleri seçtiğinizde yaşamı sürdürme çabasından daha öteye geçeceksiniz, kazanmaktan, başarmaktan daha öteyi gerçekleştireceksiniz. İşte o zaman, gerçekte kim olduğunuzun olağanüstü güzelliğini deneyimleyeceksiniz. İşte o zaman kim olduğunuzu bileceksiniz. Bunu yapabilmek için o iyi niyetli ama bilgisiz dünya öğretmenlerinizin öğretilerini bir kenara itmeniz gerekiyor. Ancak o zaman bir başka kaynaktan gelen öğretilerin bilgeliğini işiteceksiniz.

Size rehberlik edecek en iyi öğretmen dışınızdan biri değil, o içinizdeki sestir. Bu Tanrı'nın kullanmayı seçtiği ilk araç çünkü en doğrudan olandır. İçinizdeki ses, O'nun konuştuğu en yüksek sestir. Çünkü size en yakın olan o. Bu ses kendi anlayış düzeyinize göre neyin doğru-yanlış, iyi-kötü, yalan-gerçek olduğunu daima size söylüyor. O sizin yol göstericiniz, gemiyi yönlendiren, yolculuğunuza rehberlik eden radarınız. Tabii eğer izin verirseniz.

Şu anda okuduğunuz bu sözlerin sevgi sözleri mi, korku sözleri mi olduğunu size söyleyecek olan yine o sestir. Bu sesle okuduklarınızı benimseyin ya da boş vermeye karar verin...



Neale Donald Walsch

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder