Booking.com

Duyguları Arındırmak İçin Nefes Tekniği

Duygusal zehrimizden arınmak basit bir işlemdir. Yapmamız gereken tek şey sevgiyi ve nefesimizi düşünmektir. Zihnimizdeki yarayı kısa bir süreliğine aklımızda tutarız. Sonra “sevgi” sözcüğünü düşünürken yavaşça nefes alırız. Bu arınma programım eski ve yeni yaralara uygulayabiliriz. Bir yarayı temizlediğimizde, o yara kendi kendini iyileştirebilir. Zehri başka biriyle paylaşarak o yarayı temizleyemeyiz. Böylesi bir eylem zehrin çoğalmasına neden olur.

Herkesi etkileyen bir zehirle dolu balta girmemiş bir ormanın içindeyiz. Eğer size karşı bir saldın varsa, sadece saldıran kişinin sizin enerjinize ihtiyacı olduğunu hatırlayın. Bir Dönüşüm Ustası olduğunuz zaman, hiçbir şey size zarar veremez. Aynı şekilde başkalarından aldığınız hiçbir zehri içselleştirmediğinizi de görürsünüz.

Geçmişten kalan yaralarınızdan arındıkça günlük yaşantınızda daha uyanık bir hale gelecek ve artık ruhunuza ilave bir duygusal “bagaj” yüklemeyeceksiniz. Duygularınızı arındırmak günlük bir alışkanlık halini alacak. Günlük bir alışkanlık olmasa bile uyumadan önce onları hissettiğiniz anda arındırma işlemini uygulayacaksınız. Yaptığınız incelemede bir Yargıç veya Kurban bulunmamaktadır.

Bu kavramın terapi alanı ile ilgili çok geniş kapsamlı sonuçları bulunur. Tolteklere göre zehirden kurtulmak kişinin kendi başına gerçekleştirmesi gereken bir eylemdir. Bir terapiste ihtiyaç yoktur.

Envanter oluşturmak, yaşam boyu karşılaştığımız duygusal zehir taşıyan tüm olayları ve inançları zihnimize taşır. Miguel aşağıdaki nefes tekniğini öğretiyor:

Nefesinize odaklanın. Havada sürekli bulunan sevgiyi içinize çekerek nefes alın. Saf sevgiyi içinize çekin. Saf sevgiyi dışarıya gönderecek şekilde nefes verin. Nefes alışverişi, sevgi ile kurulan doğrudan bir bağlantıdır. Her türlü duygusal anınızı ortaya çıkmaya başlar başlamaz sevgi dolu nefesinizle arındırın.

Zihninizi berraklaştırın. Zihninizi durdurun. Tamamen boşaltın. Hiçbir şeyi yargılamayın. Zihninizi anılarınızı düşünmeden geri getirmek üzere eğitin. Hatırladığınız her şey önemlidir. Zihninize gelen anılara güvenin.
Farkındalığınızı iradenize verin. İrade, duygularla ilgili anıları canlandırır.

Anılarınızı ortaya çıkarması için iradenize dua edin.


Miguel Ruiz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder