Booking.com

KANSER HÜCRELERİNİ YOK EDEN 11 YİYECEK


Üzüm
 
Üzümler, anti-oksidan bakımından zengindir. Özellikle bağırsak yolundaki kanser hücrelerinin büyümesini engelleme özelliğine sahiptir.

 
Spirulina yosunu

Spirulina yosunu B, E, K vitaminleri ve beta karoten bakımından zengindir. Bünyesinde bulundurduğu demir ve magnezyumla da birlikte özellikle meme kanseri hücrelerinin gelişimini engellediği görülmüştür.



Haşhaş
 
Haşhaş yağı, Vücutta doğal olarak kanserle savaşan bir madde olan melatonin seviyesini yükseltir. 




Domates
 
İçerdiği lökopen sayesinde kanserle savaşır.



 Mantar
 
Anti-viral ve anti-kanser etkiye sahip 50'den fazla mantar türü olduğu tespit edilmiştir. 5000 yıldan uzun bir süredir medikal alanda kullanılan mantarın çeşitli kanser türleri üzerine etkisi kanıtlanmıştır.




Klorella
 
Klorella, kanseri önleyen kimyasallar içeren bir bitkidir. Aynı zamanda dokuların oksijenini de artırdığından, kanser hücreleri oksijenli dokularda üreyemezler.
 



Sarımsak
 
Sarımsağa aromasını ve tadını veren 'alisin' maddesi dünyanın en güçlü anti-oksidanıdır. Bunun yanı sıra içerdiği bir başka maddeyle de kanser hücrelerini yalnızca 24 saatte öldürdüğü gösterilmiştir.



Turpgiller
 
Roka, brokoli, lahana, turp, kıvırcık gibi sebzeler, vücutta çözüldüğünde kanser hücreleriyle savaşan içeriklere sahiptirler. Aynı zamanda vitamin ve mineral bakımından da zengindirler.




Yeşil çay
 
Kateşin denilen bitki flavonoidlerini içeren yeşil çay, damar sistemi hücreleri üzerinde etkilidir. Kanser hücrelerinin üremesini engeller.





Zencefil
 
Zencefilin anti-inflamatuvar özelliği sayesinde tümör hücrelerini %56 oranında azalttığı gözlenmiştir. Bu nedenle özellikle kemoterapi gibi kanserin tedavisinde kullanılır.
 



Zerdeçal
 
Zerdeçal, doğada bulunan en güçlü anti-oksidanlardan biri olan kürkümini barındırır. Anti-inflamatuvar etkisi sayesinde kanser hücrelerini engellemesinin yanında olan hücrelerle de savaşır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder