Booking.com

Kendini şımartmak için kadınların yapabileceği 6 şey

Kendini şımartmak, kendine biraz da olsa vakit ayırmakla olur. Mutlu olmanın yollarından biri de hem bedeni hem ruhu dinlendirebilmek.
Ev, iş, okul, eş, sevgili ya da çocuklar derken bazen kadınlar kendilerini çok yoğun bir koşturmaca içinde bulabiliyorlar. Bu koşturmaca içinde kendinize vakit ayırmamanız mutsuz ve yorgun hissetmenize neden olabilir.
Bu yüzden kendini şımartmak için kadınlar, kendine de biraz vakit ayırmalı, rahatlamak için mutlu olacak şeyler bulmalı. Kadınlar için kendini şımartmanın en iyi yolu da elbette kendine bakım yapmak ve eğlenceli aktiviteler bulmak.
Size sunduğumuz bu öneriler sayesinde emin olun gününüzü çok daha eğlenceli bir şekilde geçirebilmeniz mümkün olacak.

Kendini şımartmak için  kadınların yapabileceği 6 şey

Kişisel bakım yapın

Söz konusu bakım olduğunda akla ilk gelen el, yüz ve cilt bakımı. El ve ayak bakımı için manikür pedikür yaptırmak, kuaförünüzden randevu alıp saçlarınızda küçük bir değişiklik yapmak, evde ya da güzellik salonunda maske yapmak gibi çeşitli bakım yolları ile kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Çoğu zaman yoğun hayatınızdan ara bulup da ellerinize baktığınızda ya da aynaya baktığınızda gördüğünüz manzara sizi memnun etmeyebilir. Güzel bir cilt bakımı, kişisel temizliğinizin yapılması ve sade bir makyaj sonrasına kendinizi yenilenmiş ve daha mutlu hissedeceksiniz.
kendini-şımartmak-2

Tüm gününüzü kendinize ayırın

Ayda yılda bir de olsa tüm gününüzü sadece kendinize ayırmanız sizi oldukça memnun edecektir. Boğazda bir gezinti yapmak, deniz havasını içinize çekmek, müzik dinlemek, tek başınıza sinemaya gitmek, bir kafede oturup kitap okumak gibi aktiviteler yaparak geçireceğiniz gün emin olun kendinizi çok rahatlamış hissettirecek.

Masaj yaptırın

Kendinizi rahatlatabilmek için elbette kaslarınızı gevşetecek ve cildinizin nefes almasını sağlayacak bir masaj faydalı olacaktır. Bu yüzden spa ve masaj salonlarına gitmeniz, saunaya ya da hamama girmeniz vücudunuzu toksinlerden kurtarabilir ve rahatlayabilirsiniz. Bu işlemler sonrasında yumuşayacak ve kendinizi daha fazla dinlenmiş hissedebileceksiniz. Ancak dışarıya çıkma ya da bu tür merkezlere gitme imkanınız bulunmuyorsa, bu durumda küvetinizi suyla doldurup banyo köpüğü sıktıktan sonra, biraz da gül yaprağı ile renklendirip içine girebilirsiniz. Güzel bir müzik ile birlikte küvette gözleri kapatıp dinlenmek emin olun kendinizi çok iyi hissetmenizi sağlayacak. Böylelikle yeni güne çok daha dinç ve dinlenmiş bir şekilde başlayabilirsiniz.
kendini-şımartmak

Kendinize hediye alın

Her zaman birinin size bir hediye almasını beklemek yerine, uzun zamandır almak istediğiniz bir şeyi kendinize hediye olarak alın. Sizi mutlu edebilecek bir hediyeyi elbette en iyi siz bilebilirsiniz. Bu bakımdan kendinizi şımartmak için sizi çok mutlu edebilecek bir hediye ile gününüzü neşelendirin.

Yeni hobiler edinin

Daha önce hiç denemediğiniz ama merak ettiğiniz aktiviteler varsa bunları denemeye başlayabilirsiniz. Özellikle seramik yapmak, dans etmek, resim yapmak, yemek ya da pasta yapma atölyesine gitmek ve fotoğraf çekmek gibi çeşitli aktiviteler sayesinde zamanınızı daha verimli geçirebilirsiniz. Hem kendinize ait bir zamana sahip olduğunuz hem de kendiniz için yaptığınız bir aktivite gerçekleştirdiğiniz için mutlu olabilirsiniz.
kendini-şımartmak-3

Yeni yerler görün

Eğer çok uzaklara gitme şansınız bulunmuyorsa, size yakın mesafede bulunan ancak daha önce hiç gitmediğiniz yerleri görmeye gidebilirsiniz. Böylelikle başka bir yerin ve başka yaşamların varlığı kendinizi huzurlu hissetmenize olanak sağlayacaktır. Kendi şehriniz içinde ya da şehir dışında kalan yakın mesafedeki yerleri keşfe çıkarak eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Abartmamak kaydıyla tatlı tüketin

Sevdiğiniz ya da uzun zamandır tatmayı istediğiniz bir tatlı bulunuyorsa, mutfağa girin ve bunu yapmayı deneyin. Eğer tatlı yapma konusundaki yeteneklerinizi yeterli görüyorsanız, kendiniz yapmanız satın almanızdan daha etkili olacaktır. Özellikle mutfakta vakit geçirmekten hoşlanan kişiler arasında yer alıyorsanız bu tatlıları yemek kadar hazırlamanın da sizi rahatlattığını görebilirsiniz. Kendinize güzel bir tatlı hazırlayıp sonrasında güzel bir film açarak karşısında bu tatlıyı afiyetle yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder