Booking.com

Gülüşünüz ne hissettiğinizi feci şekilde ele veriyor

kahkaha ile ilgili görsel sonucu
Gülüşünüzün kendinizi ifade etmede dev bir role sahip olduğunu biliyor muydunuz? Üstelik gülüşünüz sadece kendinizi ifade etmenizi sağlamakla kalmaz. Çünkü bir insanın gülüşü, onun toplumsal olarak nasıl algılandığını ve evrenle kurduğu ilişkinin düzeyini de gözler önüne seren önemli bir araçtır. Ayrıca araştırmalara göre, insanların gülüşleri ve gülerken verdikleri bedensel tepkiler, özgüvenle ilişkilendiriliyor.
İşte bu yüzden dünya çapında önemli siyasetçiler, sinema yıldızları ve kanaat önderleripek çok kelimeye bedel olan gülümsemelerini en güçlü silahları olarak görüyorlar. Tüm dünyanın hayranlıkla seyrettiği Victoria’s Secret şovunda gördüğümüz top modellerin pozitif enerji fışkıran yüz ifadeleri, Barack Obama’nın eşi Michelle ile birlikte halka seslenirken takındığı meydan okuyan tebessümü ve Oscar törenlerinin o meşhur “kırmızı halı gülümsemesi” tam da bu sebepten bu kadar ikonik.

İşte dünyaya ve çevrenizdeki insanlara sessiz mesajlar vermenizi sağlayan 6 farklı gülüşünüzle anlattığınız 6 şey:

Dişlerinizi göstermeden, gözlerinizi iyice kısarak gülümsemek
Genelde karşımızdaki insandan hoşlanmadığımızda ama onun anlattığı şeylere gülmek durumunda kaldığımızda takındığımız bu yüz ifadesi aslında tam olarak şunu ifade eder: “O kadar boş konuşuyorsun ve o kadar sıkılıyorum ki. Ama maalesef burada kalıp durumu idare etmem gerekiyor” Bu gülüşü patronların uzun saatler hiç susmadığı ve art arda şakalar patlattığı toplantılarda, çalışanların yüzlerinde görmek mümkündür.

Beceriksizce ve kendini zorlayarak gülümsemek
Genelde pot kırdıktan sonra ya da hoşlanılan kişiyle yanlışlıkla göz teması kurmak gibi durumların ardından kullanılan bu gülümseme biçimi, aslında o an hissedilen yerin dibine girme isteğini bastırmak için kullanılan bir savunma mekanizmasından başka bir şey değildir!

Botoks gülümsemesi
Artık hepimizin hayatlarının vazgeçilmez bir parçası olan bu gülüş biçimi, içinde hiçbir duygu kırıntısı taşımayan bir maskeden farksızdır. Genelde iş görüşmelerinde ya da sevgilinizin / eşinizin annesi ile takılmak zorunda kaldığınız günlerde başvurulan bu gülümsemenin verdiği mesaj ise “Yıkılmadım, ayaktayım!” olabilir.

Diş etlerini göstererek gülmek
Bu gülüşü en iyi tarif edecek an, arkadaşlarınızla birlikte girdiğiniz kontrolsüz gülme krizleridir! Bu şekilde gülen bir insan diş etlerinin görünmesini umursamayacak kadar eğleniyor ve içtenliğini gizlemeye ihtiyaç duymuyor demektir.

Yarım ağızla gülümsemek
Hani Facebook ve Instagram profillerimize koymak için çektiğimiz ve kafayı hafif bir açıyla yana yatırıp minicik gülümsediğimiz o fotoğraflar var ya, işte tam da bundan bahsediyoruz! İnsanlar tarafından genelde yapmacık bulunan ve pek sevilmeyen bu gülümseme biçimi, aslında kişinin kendisini öz güvenli ve konforlu hissetmesini sağlıyor.

Ağzınızı kocaman açarak kahkaha atmak
İnsanların belki de en çok çekindiği bu gülümseme biçiminin aslında çok güçlü bir mesaja sahip olduğunu biliyor muydunuz? “Kesin berbat görüneceğim” diye düşünmeden ağzını kocaman açarak dolu dolu kahkaha atanlar, etraflarına “güvenilecek insan” olduklarının mesajını verirler. Ve sanılanın aksine, fotoğraflarda iyi çıkmak için yapmacık gülümseyenlerden her zaman daha iyi görünerek adeta ışıldarlar!


Kahkahanın gücünü asla hafife almayın   :)

ALINTI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder