Booking.com

Güne dinç başlamanın 7 yolu





Sabahları uyanmak size işkence gibi geliyor ve yatağınızdan ayrılmak istemiyorsanız güne dinç başlamanın 7 yolu sizin için en doğru tercih olacaktır. Bunları uyguladığınız takdirde çalar saatinizi erteleme alışkanlığı bırakacak ve olası sorunlardan kurtulacaksınız.
Her gün aynı saatte uyanmaya gayret edin: Özellikle hafta sonları fazladan uyumak uyku düzeninizin bozulmasına ve daha geç uyanmanıza neden olacaktır. Daha rahat ve dinç uyanabilmeniz için vücudunuzun belli bir saatte uyanmaya alışması gerekli. Böylece bir süre sonra çalar saat olmadan da vücudunuz aynı saatte uyanmaya meyilli hale gelecektir.
Alarmı erteleme huyunuzdan vazgeçin: Sabah alarmı erteleme ya da 5’er dakika aralıklarla alarm kurmanız uyanmanıza engel olacaktır. Bu yüzden alarmınız çaldığında ne kadar zorlanırsanız zorlanın ayağa kalkmaya çalışın.
Güneşle haşır neşir olun: Karanlık odada uyumak ne kadar kolaysa uyanmak da o kadar zordur. Bu nedenle aydınlık bir odada güne başlayarak sabah güneşinin uyandırıcı etkisinden faydalanın. Güneş ışınları melatonin salgılanmasına yardımcı olacağından sizi gün boyu zinde tutacaktır. Bunun için perdelerinizi aralayarak uyumayı tercih edebilirsiniz
Uyanır uyanmaz bir bardak su için: Sabah kalktığınızda ilk işiniz su içmek olsun. Su içmek vücudunuzun uyku sırasında kaybettiği suyun tekrar kazanılmasını sağlar. Bu sayede bedeninizin susuzluk sebebi ile kaybettiği enerjiyi geri kazanabilirsiniz. Ayrıca su, metabolizmanızın hızlanmasına da yardımcı olur.


Kahvaltıda proteine önem verin: Kahvaltıda karbonhidrata ağırlık vermeniz vücudunuzun daha tembel hissetmesine neden olacaktır. Bu sebeple ağır karbonhidratlar yerine protein bakımından zengin olan yoğurt, peynir, süt ve yumurta gibi besinleri barındıran bir kahvaltı yapın.




Alarmınız için doğru müzik seçin: Sabahları alarmınızın sizi rahatsız edici şekilde çalması sizi alarmınızı durdurmaya veya ertelemeye itecektir. Bu sebeple alarm olarak sevdiğiniz, sizi neşelendirecek bir müziği tercih edebilirsiniz. Güne enerjik başlamak için enerji dolu bir şarkıyı alarm sesi yapmanızda fayda var.
Sabahları hareket edin: Sabahları güne hareketsiz ve ağır şekilde başlamanız uyanmanızı geciktirecektir. Güne daha enerjik ve rahat başlayabilmek için biraz hareket gerek. Bunu sabah yatağınızdan kalkıp pencerenizi açarak ya da balkona çıkıp günü selamlayarak yapabilirsiniz.

alıntıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder