Booking.com

Zaman kıtlığı yaşayanlara 4 muhteşem tavsiye

Çağımızın vebalarından biri de “Zaman yetişmiyor abi ya nasıl yapayım?” serzenişi. Peki zamanımızı en iyi şekilde nasıl kullanabiliriz?

Zaman kıtlığı yaşayanlara 4 muhteşem tavsiye

Aslında zaman bize yetmiyor değil, biz zamanı yakalayamıyoruz. Halbuki onun koşarak gittiği yok. Sürekli dalıp giden bizleriz. Evet, caydırıcılarımız çok fazla belki bundan 20 yıl öncesine kıyasla ama biz de biraz dalıp gitmek mi istiyoruz nedir? İşte zaman kıtlığı yaşayanlara 4 tavsiye…

1. Spor


Evet, duyuyorum ne alaka diyorsunuz belki de bırakacaksınız okumayı ne diyor bu da yahu diyip. Ancak; dalıp gitmelerimizin, yani zamanı boşa harcamalarımızın, asıl sebebi olan stresi yenmenin birinci ve en doğal yolu spor. Sporun beynin gerekli oksijeni almasında ve sağlıklı kararlar almamızdaki etkisini hangi haber sitesine girerseniz girin en az haftada bir kez haber yapıldığını görürsünüz. E demek ki doğruluk payı var bunun.

spor egzersiz yoga pilates kadınlar erkekler
Sık haber olduğu için değil bilimsel bir gerçek olduğu için diyorum tabi. Spor yapınca üzerinizdeki o mayışıklıktan kurtulup işe başlama sürenizi düşürerek kendinize sonrasında mayışıklık yapacak zamanı ayırmanın da temelinde spor yaparak fit kalmak yatıyor aslında.
Kendim bisiklet aşığı biri olduğum için sizi de teşvik etmek isterim tabi ama şart değil, yeter ki biraz hareket olsun!

2. Özgüven

genç erkek özgüven ayna
“Sevmenin sermayesi bedava, sevin lan birbirinizi!” demiş rahmetli Sadri Alışık. Birbirinizi de sevin ama kendinizi de es geçmeyin. Aynaya baktığınızda gördüğünüz dünyanın en zeki en yetenekli insanı olmayabilir. Siz öyleşmişçesine sevin kendinizi -tabi ukalalık etmemeli insanlara orası ayrı- ve inanın kendinize. Önünüzde çok yoğun bir hafta mı var? Pazartesi sabah diş fırçalarken bakın aynaya, ağzınız köpük köpükken ama siz yine de en yakışıklı/güzel insanı görün o aynada ve o haftanın hakkından geleceğinize şüphe etmeyin.

3. Dağılmak pek iyi bir fikir değil

Dağılmak pek iyi bir fikir değil
Bazı insanlar dağınık çalışır. Çalışılan ortam dağınık olabilir. Ben asla düzenli bir ortamda çalışmadım hayatımda mesela. Ama işleri dağıtmak önü alınmaz zaman kayıplarına yol açabilir. Biraz ondan biraz bundan derken elinizde sadece yığınla “biraz” bulursunuz demedi demeyin. Örneğin, hiç anlayamamışımdır bir kitabı bitirmeden diğerine başlayanları. Bence tek bir işe bütün enerjinizi harcamak onu daha verimli kılıyor ve verim de size hız ve dolayısıyla zaman kazandırıyor. Hem işte dağılmayın ki işler bitince dışarıda dağıtırsınız kafayı zaten.

4. Sosyal medya, kara deliğiniz olmasın

Sosyal medya kara deliğiniz olmasın
İşte geldik düğümün çözüldüğü yere. En başta bahsettiğim caydırıcılardan en belalısı: Sosyal medya. Aman o telefonu elinize almayıverin, dakikalar saatler gidebiliyor. Kedi videosudur, komik videodur, arkadaşların fotoğraflarını beğenmektir, gönderi okumaktır… Ele alındı mı yapılacak hiç bir şey yok, kesinlikle çalacak zamanınızı. Ha, çok iradeli okurlarımızın önünde saygıyla eğiliyorum tabi ama neticede genele hitap ediyorum. Maalesef kendimin de dahil olduğu iflah olmaz bir genele!
ALINTI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder