Booking.com

Mutlu İlişkinin Sırrı 5 Davranış

MUTLU İLİŞKİLER ile ilgili görsel sonucu

Günümüzde ilişkilerde en yaygın problemlerden biri  karşımızdaki insana sevgimizi göstermede yaşadığımız zorluktur.

Hepimiz hayatımızdaki insana sevdiğimizi söyleriz fakat sevgimizi göstermekte ve beklentileri karşılamakta problemler yaşarız. Mutlu ilişkinin sırrı ise sanıldığı kadar zor değildir.
Bu durum bazen ilişkileri zor bir noktaya getirebiliyor ve her iki taraf da kendini üzgün ve sevgisiz hissederken bulabiliyor.
Sevdiğimiz kişi ile yaşadığımız bu problem aslında sadece ilişkilerimizle sınır değil, aynı zamanda arkadaşlarımız ve ailemize de sevgimizi göstermekte zorluk çektiğimiz zamanlar olabilir.
Siz de ilişkinizde sevginizi göstermekte zorluk çekiyorsanız, mutlu bir ilişki için sevginizi göstermeniz gerektiği gerçeğinin farkına varmalısınız.
Peki bunu nasıl başarabilirsiniz? Bu 5 yöntem ile mutlu ilişkinin sırrı artık sizin elinizde..

1. Sevginiz davranışlarınıza yansısın

İnsanlar kendileri için bir şeyler yapılmasından ve kendilerine yardım edilmesinden hoşlanırlar. Bunun illaki büyük bir şey olmasına gerek yoktur, ufak detaylar bile karşınızdaki insanı mutlu etmeye yetecektir.
İlişkilerde de aynı durum geçerlidir. Partnerinizi sadece sevdiğinizi söylemiz çoğu zaman yeterli olmayabilir. Bazen “Seni Seviyorum” demek yerine “Sana yardım edebilirim” ya da “Senin için yapabileceğim bir şey var mı?” gibi cümleler karşınızdaki insanın duymak isteyebileceği şeyler olabilir bu da partnerinizin önemsendiğini hissetmesine neden olur.

2. Dokunun

Dokunmak sadece cinsellik ile sınırlı bir davranış değildir. Aynı zamanda sevdiğinizin elini tutma, öpme ve sarılmayı da gerektirir. Beden diliyle ilgili her şey gibi, dokunmak da bir iletişim şekli ve bir insanın bize dokunma şekli, söylediklerinden çok daha fazla anlam içerebiliyor.
Üstelik bu sadece duygusal değil, aynı zamanda fizyolojik olarak da kanıtlanmış bir durum: Şefkat, bağlanma gibi duygularla ilişkili oksitosin hormonunun salgılanması büyük ölçüde dokunmaya ve dokunulmaya bağlı.
Kendinizi bu konuda geliştirmek istiyorsanız, ufak adımlarla başlayabilirsiniz. Mesela bir arkadaşınızı her gördüğünüzde sarılabilirsiniz, partneriniz ile birlikteyken elini tutabilir, ayrılırken onu öpebilirsiniz. Bu davranışlar sizin için bir şey ifade etmeyebilir, ama karşınızdaki insan için çok şey ifade edecektir. İlişkilerinizi kuvvetlendirecektir.

3. Kaliteli zaman geçirin

Kaliteli zaman geçirmekten kastımız, birlikte Tv izlemek yada oturup konuşmadan akıllı telefonlarınızla ilgilenmeniz değil tabi ki. Gerçekten kaliteli zaman geçirmek istiyorsanız bu söylediklerimi kapatıp, partnerinizle iletişim kurmaya başlayabilirsiniz.
Sağlıklı bir ilişki için iletişim olmazsa olmazdır.Bu yüzden zamanınızı iş hayatınız ve kariyeriniz hakkında konuşarak, hayalleriniz veya beklentileriniz hakkında birlikte paylaşımlarda bulunarak geçirebilirsiniz. Birlikte düşünüp birlikte kararlar alabilmeniz her iki tarafı da daha değerli hissettirecektir.

4. Kelimelerin gücü

Bazı insanlar ilişkilerde söylenenlerin çok önemli olduğuna inanırlar. Siz de bu insanlardansanız, partnerinizden sevgi sözcükleri duymaya ihtiyacınız var demektir. Duyamadığınız zaman ise kendinizi üzgün hissetmeniz ise gayet doğal bir durumdur.
Sevdiğiniz kişiye söyleyeceğiniz bir kaç sevgi cümlesi onun size olan tüm davranışını değiştirebilir. Aynı zaman kendini iyi hissetmesini sağlayabilir. Bu yüzden kelimelerin gücüne inanın ve hiç bir zaman sevginizi söylemekten vazgeçmeyin.

5. Ona hediyeler alın

Hediye deyince akla illa maddi anlamda değeri yüksek şeyler gelmesin. Kendin elinizle hazırlayabileceğiniz herhangi bir şey de olabilir. Hediye vermek için illaki özel günleri seçmenize gerek yok, normal zamanlarda yapacağınız sürprizler ile partnerinizi mutlu etmeyi başarabilirsiniz. Böylelikle ne kadar düşünceli ve cömert olduğunuzu da hissettirmiş olacaksınız.
Şimdi sıra sizde!
Siz ilişkinizde mutlulu nasıl yakalıyorsunuz? Bahsettiğimiz tavsiyeler ile ilişkinize farklılık katabildiniz mi? Bu yazıya yorum yaparak bizimle deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz.
Mutlu kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder