Booking.com

Mutlu olmak için hayatınızda yapmanız gereken değişiklikler






1. Mutluluğunuz diğer insanlara bağlı olmasın

Hayatınızda bulunan insanlara değer vermeniz başka bir şey, hayatınızı onlara göre şekillendirerek mutluluk konusunda bağımlı olmanız ayrı. Hal böyle olunca ister istemez hayal kırıklıkları yaşamanız kaçınılmazdır. Öncelikle çevrenize karşı beklentilerinizi düşürmeyi öğrenmelisiniz. Beklentileriniz ne kadar az olur ise mutlu olmanız da o kadar kolay olacaktır.
Unutmayın kendi mutluluğunuzun sorumlusu sadece sizsiniz, bunu sadece siz kontrol edebilirsiniz. Sürekli başka insanların size ne yaptığı veya nasıl hissettirdiği konusunda şikayet etmeyi bırakın ve kontrolü elinizi alın.

2. Kıskançlığı bırakın

Kıskançlık bir insanın sahip olacağı en yıkıcı özelliklerden biridir. Hayatta illa ki sizden daha zengin, daha başarılı, daha güzel ya da daha yakışıklı insanlar olacaktır fakat umursamalı mısınız? – Tabi ki hayır! Sadece inanman gerekiyor. Kıskançlığı bir kenara bırak ve kendi hayatına odaklan.

3. Diğer insanlar için sevinin

Artık kıskanç olmadığınıza göre, bir sonraki kabullenişe geçebilirsiniz.
Sosyal hayatınızda sizin istediğiniz hayatı yaşayan ve mutlu olan insanlar her zaman vardır. Unutmayın ki onlarda sizinle aynı şeyleri yaşadılar. Muhtemelen istedikleri işi, eşi veya hayatı elde etmek için mücadele ettiler ve bir veya bir kaçını başardılar.
Siz de bir an önce hayatınızı değiştirmeye başlarsanız siz de aynı şekilde ödüllendirileceksiniz. Unutmayın başkasının mumunu üflemek sizinkini daha parlak yapmayacak!

4. İnsanlara karşı iyi olun

İyi olun. Çünkü mutsuz olmanızın sebeplerinden birisi de bu. Mutlu insanlar genellikle kendini iyi hisseden ve hayatı seven insanlardır aynı zamanda başkalarının da hayatlarının iyi olmasını isterler.
Diğer insanlara iyi davranmanız aslında sizi de iyi hissettiren bir davranıştır. İhtiyacı olan birine edeceğiniz ufak bir yardım, metroda yaşlılara yer vermeniz yada gönüllü bir çalışma gibi içinizden gelecek şeyler hem sizi hem de insanları mutlu edecektir.
Ayrıca kimsenin arkasından olumsuz konuşmamalı, eğlenceli gibi gözükse de dedikodu yapmamalısınız.

5. Minnettar Olun

Mutluluk, istediğine sahip olmak değil, sahip olmak istediğini istemekle bağlantılıdır. Bir çoğumuz hayatımızda yanlış olanın ne olduğuna odaklanır ve sıkışıp kalırız. Sürekli işimizden, ilişkilerimizden veya arkadaşlarımızdan yakınırız. Fakat doğru olan bu değil, doğru olan hayatımızda ki doğru giden şeyleri görebilmemizdir. Bu yüzden hayata bakış açınızı bir nebze de olsa değiştirseniz mutluluğa ulaşmanız kolaylaşacaktır.

6. Değiştiremiyorsanız Kabul Edin

Hayatta değiştiremeyeceğiniz bir çok şey vardır. Mesela boyunuz, fiziksel görünüşünüz ve yetiştirilme tarzınız bunlardan biridir. Ayrıca geçmişinizi de değiştiremezsiniz.
Tek yapmanız gereken geçmişi unutup mümkün olduğunca geleceğe odaklanabilmek ve yaptığınız hatalardan ders çıkarmanızdır. Zamanınızı hayatınızda kötü giden şeylere harcamayın, var olan durumda kendinizi nasıl geliştirebileceğinize ve potansiyelinizi nasıl yükselteceğinize odaklanın.

7. Değiştirebiliyorsanız Harekete Geçme Zamanı

Kilo mu vermek istiyorsunuz ? İşinizden mi memnun değilsiniz ? o zaman harekete geçin ve yapmanız gerekeni yapın. Değişim kolay değildir fakat sürekli aklınızı kurcalayan düşünceleri gerçekleştirmek her zaman sizi rahatlatacak bir eylem olacaktır. Hayatınızın kontrolü sizde olduğuna göre harekete geçin ve sonuçların sizi nasıl motive ettiğini izleyin.

8. Kin tutmayın

Bir deyişe göre ” Birine karşı kin tutmanız o kişinin sizin beyninizde bedava yaşamasına izin vermeniz demektir” Bu yüzden kin tuttuğunuz zaman sadece kendinize zarar verirsiniz.
Kendinizi geçmişten kurtarmalı ve size hata yapan kişiyi affederek sadece boş vermelisiniz. Belki de kin beslediğiniz kişinin affetmeye değer olmadığını düşünebilirsiniz fakat emin olun kini içinizde tutmak en çok zararı size verecektir.

9. Bırakın Dağınık Kalsın

Eğer sizi zorlayan bir şeyi tutmakta inat ederseniz o sizi zorlamaya devam edecektir. Sizi zorlamasının tek sebebi ise sizin onu tuttuğunuz gerçeğidir. Bu yüzden hayatınızda olan bazı durumlara engel olmaya çalışmayı, bırakın nasıl olacaksa olsun.

Her ince detayı düşünmek sizi çok yorar ve hayattan zevk almamanıza sebep olur. Tabi ki her şeyi düşünerek işleri yoluna koyabilirsiniz ama bu zamanı hayatınızda daha önemli şeyler için de harcayabilirsiniz. Karar sizin!


10. Kendinize Güvenin

Kendinizi kötü hissettiğiniz zaman her zaman bir boş vermişliğe kapıldığınız olmuştur. Beslenmenize dikkat etmez, saatlerce uyur ya da tüm gününüzü TV başında geçirirsiniz.
Mutlu olmak için kendinize iyi bakmanız gerekmektedir. Ne kadar kendinize iyi bakarsanız o kadar mutlu olursunuz. Bu şekilde çok güzel bir döngü yakalayabilirsiniz.
Daha fazla mutluluk için, egzersiz yapın, sağlıklı beslenin ve görünüşünüze dikkat edin. Bu üç şeyi gerçekleştirerek hem daha mutlu olabilir hem de özgüveninizi artırabilirsiniz.

Alıntıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder