Booking.com

SÖZLEŞMELER NASIL YAKILIR? – KARLA MCLAREN


Mutsuz evlilikleri olan bir karı kocayı örnek alalım. Koca, kendisini topraklayıp meditasyon sürecine girdiğinde, daha önce karısının imajını sevgiyle özgür bırakmış olsa bile karısı düşüncelerinde ortaya çıkabilir. Bu, adama, karısının tek bir eski imajından daha fazlasını barındırdığını; onunla bir de sözleşmesi olduğunu işaret eden bir sinyaldir.

Adam kafasının içindeki odada topraklamasını, aurasını, nöbetçisini kontrol eder ve gerekli görülen şeyleri tamir eder. Daha sonra aurasının içinde uzun bir beyaz kağıt düşünür; bu kağıda evliliğinin tarifini yazar. Kağıdın üzerine karısının adını ya da evliliklerinin duygusal tanımını yazar ya da evliliklerinin filmini kağıdın üzerine yansıtır. Karısıyla ilgili aklına gelen her şeyi çıplak bir şekilde kağıda aktarır.
Evlilik sözleşmelerinin maddelerini kağıda aktarırken kendi tavırlarını, tepkilerini ve isteklerini karısının tavırlarının, tepkilerinin ve isteklerinin yanına yazar. Bunları yaparken ilk sayfa kısa bir sürede imajlar ve duygularla dolmuş olabilir; böyle bir durumda azıcık yana kayıp temiz ikinci bir sayfa yaratır ve işleme devam eder.
Huzura kavuştuğunu ve bedeninin rahatladığını hissettiğinde, bütün o sayfaları içlerinde ne yazdığı görünmeyecek şekilde kıvırıp rulo yapar ve her sayfayı iyileştirici bir altın iple bağladığını hayal eder. Sonra kenara çekilip kağıtları kendinden uzağa aurasının dışına atıp yakar. İlişkisinin sözleşmesinin tarafsız, okunamaz, bağımsız enerji haline geldiğini izler; topraklanmasını ve düşünsel durumunu kontrol eder ve altın güneş tedavisini uygulayarak temizlenmiş enerjiyi yeniden hayatına alır.
İflah olmaz evliliğinin sözleşmesini yaktığı zaman, dolaşık, birbirine geçmiş büyük miktarda enerjinin sorumluluğunu da almış ve özgür bırakmış olur. Sadece bu adım bile evliliğini iyileştirmesine yardımcı olacaktır çünkü kendine düşen sorumluluğu üstlenmiştir. Buna ek olarak karısıyla yaptığı sözleşmeyi yakarak karısını da özgür bırakmış olacaktır.
Eğer karısı onunla birlikte ilerlemeye hazırsa bu çalışma her ikisini de özgür bırakacaktır. Kadın artık erkeğin beklenti dolu, kontrolcü, tipik davranışlarının baskısından kurtulmuştur. Yıllardır ilk kez erkeğe karşı özgün bir yaklaşımda bulunabilir. Kadın ilerlemek istemiyor; statükoyu korumak istiyorsa bile; “Hayatımı mahvettin!” kazanı hala kaynıyorsa bile, kocasının yaptığı çalışma gene de her ikisi için de yararlı olacaktır. Kadın sözleşmenin kendi payına düşen kısmını yakmak istemiyor olsa bile erkek sözleşmenin kendine düşen kısmını yaktığında sözleşme küçülecektir. Böylece kadının durumu daha az desteklenmiş, daha az kontrol gücüne sahip, daha az eğlenceli bir şekle dönüşecektir. Erkek kavga etmekten imtina ederse kadın kavga edecek bir şey bulamayacaktır. Erkek imzalamazsa ortada yıpratıcı bir sözleşme de olmayacaktır.
Kadının karşı çıkmasına karşın erkek ileriye doğru gitmiştir. Bir bireyin buna hakkı vardır. Evlilik sözleşmesi adamın ilerlemesine karşıdır ama o da evlilik sözleşmesine karşı çıkmıştır. Artık kararlarını kendi günlük ihtiyaçlarına, arzularına ve gerçeklerine göre verebilir. Evlilik kendini yenileyip iyileştirebilir ya da sonlanabilir ama her durumda kadın ve erkek yeniden yaşamaya başlarlar. Sonuç ve sonraki adımlar her iki tarafın da birey olarak katılacağı kararlardır. Sözleşmeyi yakmak, her ikisini de manevi bir belgeye esir olarak yaşamaktan kurtarıp özgür bireyler haline getirir.
Sözleşmeler her yerdedir. İnsanın, hayatındaki hemen herkesle teker teker sözleşme yapmış olması; hatta umutsuzluk, öfke, cinsel kimlik, sosyal statü, finansman ve güvenlik gibi duygusal durumlarla ilgili; hatta sözleşmelere nasıl uyması gerektiği ile ilgili sözleşmeler yapmış olması bile mümkündür!
İnsan ilişkilerinin fırtınalı denizlerinde size kılavuz kaptanlık edecek sözleşmelere bel bağladığınız için kendinizi cezalandırmayın. Sözleşme yapmak başka türlü iletişim mümkün olmadığında kullanılacak yararlı bir araçtır. Eğer ilişkilerinizin çoğunluğu kişiliğinizden ödün vermenizi gerektiren ilişkiler ise ve eğer auranız sözleşmelerle dolup taşıyorsa o zaman ne kadar çok sözleşme yakmanız gerektiğini düşünerek umutsuzluğa kapılmadan önce iletişim kurmak için harcadığınız çabadan dolayı kendinizi kutlayın.
KARLA MCLAREN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder