Booking.com

Kolayca enerjinizi artırmanızı sağlayacak 10 muhteşem öneri

Çalışırken ya da başka bir şeylerle uğraşırken sürekli yoruluyorsanız, kendinizi yorgun hissediyorsanız; yeniden enerjik hissedebilmek için önerilerimizi gözden geçirip, uygulamaya çalışabilirsiniz. Böylelikle üzerinizdeki bitkinlikten kurtulurken verimliliğinizi de artırabilirsiniz.

1. Boyun altı bezinize dokunun




Boyun altı bezine dokunmak enerji artırabilir
Boyun altı beziniz göğsünüzün tam üstünde, köprücük kemiğinin altında, göğüs arası hizasında bulunur. Buna dokunduğunuzda T hücreleri üretimi harekete geçer, enerjiniz artar, stresiniz azalır ve daha kuvvetli olursunuz.

2. Arada sırada ayağı kalkın
Eğer bu yazıyı bilgisayarınızda okurken yorgun hissediyorsanız, hemen ayağı kalkabilirsiniz. Hiçbir zaman çok uzun süreli oturmayın. Damarların uzun süreli hareketsizlikte sıkışmak gibi doğal bir özelliği bulunuyor. Bu sizin hızlıca enerjinizi düşürürken aynı zamanda yorgun hissetmenize de sebep olur.
Ayağa kalkmak ve birkaç dakika da olsa yürümek kaslarınızı harekete geçirmek açısından son derece faydalıdır. Ayrıca bu, masanıza tekrar oturduğunuzda sizin daha verimli olmanızı da sağlayabilir.
3. Yeşil çay için

Yeşil çay, kilo vermenize yardımcı olabilir
Eğer sabahları kahve içmek sizin için uyanmak anlamına geliyorsa, bu alışkanlığınızı yeşil çayla değiştirin. Yeşil çayın içerisinde de kafein bulunuyor ve yeşil çayın içerisindeki diğer maddeler kilo vermenize yardımcı olabiliyor.
4. Beyninizin dinlenmesine müsaade edin
Televizyon izlerken, bilgisayarda uğraşırken bir şeyler okurken ya da bunlara benzer işlerinizi yaparken, ara sıra gözlerinizi açıp kapayın. Bunu dakikada 10-20 göz kırpması şeklinde yaparsanız sizin için daha iyi olur. Her göz kırpması, beyin için bir dinlenme anlamı taşır.
5. Enerjisi yüksek arkadaşlarınızla sosyalleşin

Enerjisi yüksek arkadaşlarınız sizi motive eder

Etrafınızın enerjisi yüksek ve sizi motive edecek arkadaşlarınızla dolu olması, zihninizin ve bedeninizin canlanmasını sağlar.
6. Derin derin nefes alın

Doğru nefes alıp vermeyi öğrenmek, enerjinizi artıracak en iyi yöntemlerden birisidir. Bunun için bazı nefes egzersizlerini deneyebilirsiniz.
7. Güneşli havalarda dışarı çıkın

Güneş ışığı enerjinizi artırabilir

Florasanla aydınlatılan ofisinize tıkılıp kaldığınızda, yorgun hissetmeniz gayet doğal bir durumdur. Enerjinizin yerine gelmesi için biraz dışarı çıkın ve 15-20 dakika kadar güneş ışığından faydalanın.
Güneş ışığı enerjinizi artırırken, zihninizin de sakinleşmesine katkıda bulunabilir.




8. Dik oturun
Dik oturmak enerjinizin hemen artmasını sağlayabilir. Dik oturmadığınız zaman, atardamarların şekli bozulabilir. Eğer atardamarların şekli bozulursa beyne yeteri kadar kan gitmez ve bu da enerjnizin düşmesine sebep olur. Bunun tam tersini uygulamaya başladığınızda, yani dik oturmaya başladığınızda, enerjinizin arttığını hemen hissedebilirsiniz.
9. Elma yiyin

Elma, vitamin deposudur

Genelde insanlar enerjileri düştüğünde çikolata gibi yüksek şeker oranına sahip gıdaları tercih ediyorlar. Ancak bu gibi gıdaları tüketmeniz, beklentinizin aksine, yorgunluğunuzu artırabilir. Ancak bunun yerine, vitamin, lif ve karbonhidrat deposu elma yerseniz hem enerjiniz artar hem de kan şekeriniz dengelenmiş olur.



10. Su için


Yorgunluğun en önemli sebeplerinden birisi dehidrasyona uğramaktır. Dehidrasyon, mental yorgunluktan, kısa süreli hafıza sorunlarına ve yorgunluğa kadar birçok şeye sebep olabilir. Bütün gün su içmeye özen gösterin ancak özellikle yorgun hissettiğiniz anda kesinlikle su tüketin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder