Booking.com

Karın Yağlarını Eriten 7 Yiyecek

Karın Yağlarını Eriten 7 Yiyecek

Karın bölgesi, yağ birikimi konusunda vücudumuzun oldukça kritik bir bölgesi. Biz farkında olmadan yağlar karın bölgesinde birikip belin doğal dengesini bozabilir. Buna karşı ne yapabiliriz? Biz, aşağıdaki yiyecekleri diyetinize eklemenizi öneriyoruz. Çok küçük bir çabayla karın bölgenizdeki yağları etkili biçimde kısa sürede yakabilirsiniz. 

Karın yağlarını eritmek için öneriler

Bazı sağlıksız yaşam alışkanlıkları ve zayıf beslenme karın bölgesinde yağ birikimine sebep olabilir. Hepimizin bildiği üzere, bir mucize beklemenin yararı yok. Düz bir karın için biraz çaba göstermeniz ve bazı şeylerden fedakarlık etmeniz gerekiyor: Özellikle su kaybına ve yağ birikimine sebep olan yiyecekler.
karin1
Bu yüzden, aşağıdaki önerilere göz atın:
  • Doğal meyve sularına ek olarak günde iki litre su için.
  • Rafine unları kesin, işlenmiş yiyecekleri ve tatlıları yemeyin.
  • Diyetinizden tuzu çıkarın, çünkü tuz yağın vücutta tutulmasının ana nedeni.
  • Her gün biraz egzersiz yapın. Sadece yarım saat yürüyüş yapmak sağlığınıza çok büyük etki edebilir.
  • Unutmayın, diyet yapmak yemek yememek anlamına gelmiyor. Günde 4 kez yemek yemelisiniz: kahvaltı (çok önemli), öğle yemeği, atıştırma ve akşam yemeği. Her öğünde küçük porsiyonlar tüketmeye dikkat edin, ama günde 4 kez yemeniz şart. Örneğin, asla kahvaltı ve akşam yemeğini atlamayın.

Karın Yağlarını Eriten Yiyecekler

1. Elma

elma
Her güne lezzetli bir elma ile başlasanız nasıl olurdu? Harika. Bu doktorlar ve beslenme uzmanları tarafından öneriliyor. Ayrıca özellikle kahvaltıda yulaf ezmesi ile tüketirseniz güne başlamak dört dörtlük. Elma içeriğindeki zengin C vitamini, flavonoidler ve beta karoten sayesinde yağları eritmek için çok faydalıdır. Kilo vermek için günde iki üç adet elma yemeyi unutmamalıyız. Bu yüzden kahvaltıda yemenin yanı sıra suyunu sıkarak içmek de bir alternatif olabilir. Mesela pancarlı elma suyu akşam yemeği için çok güzel bir içecek. Ne dersiniz?

2. Muz

muz

Muz 75-130 kalori içerir. Bu meyve potasyum, kalsiyum, magnezyum ve vitaminler açısından çok zengindir. Yiyecek şeklinde izotonik bir içecek gibidir. Günde en az bir kez yararlanmamız gereken doğal bir kaynak. Diyetinize muz gibi yiyecekleri eklemek kilo vermenizin yanında sağlığınıza da iyi gelir. Unutmayın muz öğle öncesi ve öğle sonrası için harika bir atıştırmalıktır, çünkü tok tutar ve gün içinde ihtiyacınız olan bir çok vitamini sağlar.

3. Kereviz

Diyetinizde kesinlikle kereviz olmalı. Bu sebze doğal olarak kilo vermeye yardımcı olur ve bir çok yiyecek ile beraber tüketilebilir. Hem de nasıl hazırlarsanız hazırlayın çok lezzetlidir. Ayrıca içinde kilo vermenizin ana sağlayıcısı olan C vitamini ve kalsiyum içerir. Bugün yemeye ne dersiniz?

4. Kabuklu deniz ürünleri

kabuklu
Bu her gün yemek için biraz pahalı bir seçenek olabilir, ama sizlere haftada en az 3 kere yemenizi öneriyoruz. Kabuklu deniz ürünleri yağ oluşumunu engelleyen bir tür mono doymamış yağ içerirler, Omega 3 açısından zengin ve çok sağlıklıdırlar. Her yediğinizde bir çok vitamin ve mineral alacağınız için istediğiniz yan yemek ile tüketin.

5. Avokado

avakado
Avakadonun kilo aldırdığına yönelik bir dedikodu yaygın. Ama bu kesinlikle doğru değil. Avakado açlık hissini ortadan kaldıran veya geciktiren oleik asit içerir. Ayrıca avokado düz bir karına sahip olmak için gerekli olan lifler içerir. Çok yemediğiniz takdirde avakado size tokluk hissi verip yağları eritmenize yardımcı olabilir. Günde bir tane avakado yemek yeterlidir. Ayrıca salata veya sosların içinde çok lezzetli ve dayanılmaz bir tat olur.

6. Kiraz

kiraz
Hepimiz kiraza bayılırız. Eğer uygun fiyata kiraz bulursanız, kesinlikle satın alın. Kirazkalp ve sindirim sistemi için çok faydalıdır; kolestrolü düşürür ve ürik asit sağlar, metabolizmayı düzenler, açlık hissini azaltır ve sizi sürekli sağlıklı tutar. Antioksidan bakımından çok zengindir. Dolayısıyla herhangi bir sebepten dolayı kiraz yemekten çekinmeyin. Ancak, marketlerdeki kiraz sularını önermiyoruz, çünkü kiraz taze olmadığı takdirde herhangi bir sağlık değeri taşımaz ve bu şekerli içecekler hiç bir şekilde kilo vermenize yardımcı olmaz.

7. Domates

Tomato
Bizler domatesi çok seviyoruz. Salata, sos ve tüm yemeklerle lezzeti bizlere her gün yeni tatlar sağlıyor. Domatesin kanda lipit birikimini azalttığını biliyor musunuz? Bu yüzden domates vücudu temizler ve yağ birikimini önler. Öğünlerinize domates eklemeyi unutmayın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder