Booking.com

10 ADIMDA KENDİNİZİ SEVMEK

Tüm eleştirileri bırakın.
Eleştiri asla bir şeyi değiştirmez. Kendinizi eleştirmeyi reddedin. Kendinizi tamamen kabul edin. Herkes değişir. Kendinizi eleştirdiğinizde değişim olumsuz olur. Kendinizi takdir ettiğinizde, değişiminiz daima pozitif olur.
Kendinizi korkutmayın.
Düşüncelerinizle kendinizi dehşete düşürmeyi durdurun. Bu yaşamak için korkunç bir yoldur. Size zevk veren bir görüntü bulun (sarı güller ya da şelale gibi) ve hemen korkutucu düşüncelerden zevk veren düşüncelere geçin.

Nazik, iyi ve sabırlı olun.
Kendinize nazik olun. Kendinize iyi davranın. Yeni düşünce yolları öğrenmek için  kendinize sabırlı olun. Kendinizi gerçekten sevilen biri gibi şımartın.

Zihninize nazik olun.
Kendinden nefret sadece kendi düşüncelerinden nefret etmektir. Sahip olduğunuz düşüncelerden dolayı kendinizden nefret etmeyin. Düşüncelerinizi yavaşça değiştirin.
Olumlama: Sahip olduğum düşünceler yüzünden kendimden nefret etmeyi hemen terk ediyorum.

Kendinizi övün.
Eleştiri içsel bilgeliği böler. Övgü onu yükseltir. Yapabildiğiniz kadar kendinizi övün. Her küçük şeyde nasıl iyi olduğunuzu kendize söyleyin. Bazen sendeleyecek, eskiye sıkışacak, sağlıksız inançlara ya da kendinize zarar verici kalıplara geri döneceksiniz; kurtulmanın bir süreç olduğunu hatırlayın. Pes etmeyin ve dövünmeyin. Bunun yerine öğrenme eğrisinin asla düz olmadığını ve yola geri dönebileceğinizi hatırlayın. Yükselmekle hata yapmak arasında fark yoktur.

Kendinizi destekleyin.
Kendinizi desteklemenin yollarını bulun. Arkadaşlarınıza ulaşın ve onlara size yardım etmeleri için izin verin. En çok yardıma ihtiyacınız olduğu anda yardım istemek güçlendirir.

Olumsuzluklarınız için sevgi duyun.
İhtiyacı karşılamak için onları yarattığınızı bilin. Şimdi bu ihtiyaçları karşılamak için yeni yollar buluyorsunuz. Yani eski kalıpları sevgiyle bırakın.

Vücudunuza özen gösterin.
Beslenme hakkında bilgi edinin. Optimum enerji ve canlılık için vücudunuzun ne tür bir yakıta ihtiyacı var. Ne tür egzersizlerden keyif alırsınız. İçinde yaşadığınıza değer ve saygı verin.

Ayna çalışması.
Sık sık gözlerinizin içine bakın. Kendiniz için bu büyüyen sevgi hislerini ifade edin. Aynaya bakarken kendinizi affedin. En az günde bir defa “Seni seviyorum, seni gerçekten seviyorum!” deyin.
Şimdi yapın.
İyiyi, kilo kaybetmeyi, yeni bir iş ya da yeni bir arkadaşlık için beklemeyin. Şimdi başlayın ve elinizden gelenin en iyisini yapın!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder