Booking.com

Karakteristik Özellikleriyle Haftanın 7 Günü

Enerjinizi arttırmanız,kendinizi daha iyi hissetmeniz için…



Sabahları yataktan zor kalkıp günü gözlerinizi ovuştura ovuştura geçiriyorsanız enerji seviyenizi
yükseltmeniz gerek.Aksi halde bu bitkinlik beslenme düzeninizi de bozabilir,ardından birçok psikolojik ve fizyolojik hastalıklar…Enerjinizi arttırmak ve dengeli kullanmak,dolayısıyla kendinizi daha
iyi hissetmek istiyorsanız sizin için haftanın 7 gününü karakteristik özellikleriyle tek tek ele aldık:

Pazartesi: Haftaya B vitamini ihtiva eden gıdalar yiyerek başlayın.Sebebi,B vitaminlerinin enerji için gerekli olmasıdır.Ton balığı,somon,kılıçbalığı,tavuk, fasulye,mısır,arpa ve esmer buğday gibi kepekli gıdalar B vitaminleri açısından zengindir.
Özellikleri:En stresli gündür.Kritik görüşmeler,işler için uygun olmayabilir.Verimlilik düşüktür;uyuşukluk, durgunluk ve halsizlik görülür.Tartışma çıkarmadan,insanları üzmeden salıya çıkmaya bakılmalıdır.

Salı:Enerji seviyesi için diğer önemli şey de uykudur.Bu yüzden akşam yemeğinde patates,makarna,pilav ya da ekmek gibi gıdalar tüketin. Bunlar nişasta ihtiva ettiğinden vücutta açığa çıkmaları daha yavaş olur, uykuya dalmanıza yardım eder. Ayrıca her gün aynı saatte yatıp kalkmaya çalışın. Bu,vücudunuza enerji vererek bedeninizi ritme sokar.
Özellikleri: Satın almak için değil ama pazarlığı başlatmak, işleri organize etmek için iyi bir gündür. Karar verme günü diye de bilinir,fakat uygulama için çarşambayı beklemek gerekir. Dikkat! Salıyı iyi yöneten haftayı başarıyla geçirecek demektir.

Çarşamba:Öğlenleri evden ya da işten çıkıp kısa bir yürüyüş yapmayı alışkanlık haline getirin.Gün ışığı,enerji seviyelerini kontrol eden hormonlar üzerinde doğrudan etkiye sahiptir.Günün çoğunu kapalı mekanlarda geçiriyorsunuz, fazla gün ışığı görmüyorsunuz demektir.Bu da kendinizi tükenmiş hissetmenize yol açar.
Özellikleri:Bir adım,uyarı,tavsiye,hareket için düğmeye basılabilecek gündür.Sonuç almakta perşembeyi,cumayı beklemek gerekse bile çarşambanın bereketinden faydalanmak gerekir.Yarı tükenmiş enerji ile haftanın en sabırlı olunan,dikkatli davranılan,yoğun tecrübe yaşanılan günüdür.‟‟İnsanın öğrendikleri 7 güne taksim edilse çarşamba birinci gelir‟‟denmiştir.

Perşembe:Kendimizi tembel,yorgun hissettiğimiz bugünde bir avuç fındık,fıstık,bir kaşık bal gibi yüksek enerji ihtiva eden gıdalar faydalı olur.Ama bunları 20‟den sonra tüketmeyin.
Özellikleri:Haftanın en enerjik,verimli,olumlu sonuç alınan,zihin ve beden rahatlığının yaşandığı günüdür.Çalışanlar özellikle perşembeyi elmas değerinde görmeli,bugünü boş şeylerle israf etmemeliler Perşembe günü tamamlanmayan iş %90 ihtimalle bir daha ki perşembeye kalacak demektir.

Cuma:Bisküvi,kek ve tatlı gibi gıdalardan uzak durun.Bu ürünlerde bulunan bol miktardaki şeker kan şekeri seviyenizin birden zıplamasına sebep olur.Ancak yükseldiği gibi çabuk da düşer.Pankreasınız buna karşılık yüksek dozda insülin salgılar.Bu,kendinizi iyice bitkin hissetmenize yol açar.
Özellikleri:Eskiden cuma gününün tatil ilan edilmesi sadece dini sebeplerden dolayı değildi,bugün haftanın dinlemeyi en çok gerektirecek günüdür.Geçen 4 gün bunu gerekli kılar.Cuma günü iş yapılmaz,yalnızca mahsulat toplanır.Bu sebeple birçok şirket cumayı tahsilat günü sayarlar.


Cumartesi:Günün gıdaları C vitamini,magnezyum,demir ve çinko ağırlıklı olmalı.Bunlar bol
enerji verir.Turunçgiller,biber,patates,brokoli ve kivide bol
miktarda C vitamini bulunur.Yumurtanın sarısı çinko açısından zengindir.Tahıllar ve mercimekse bol miktarda demir
ihtiva eder.Yeşil sebzelerde magnezyum vardır.
Özellikleri:Çalışmak için gerekli motivasyon sağlanırsa
cumartesi verimli geçebilir,aksi halde zihin ve beden kendini
koyuverir.Bugün ertesi haftanın planını yapmak için idealdir.

Pazar:Az uyuyun.Fazla uyku daha yorgun ve uykulu hissettirir.Bu yüzden
kalkın ve hareket yapın,zor gelecektir ama sonunda kendinizi çok enerjik ve
iyi hissedeceksiniz.
Özellikleri:Çoğu kimse bilmez veya inanmaz ama Pazar aslında en zinde,verimli ve uzun gün sayılır.Bugünü evde uyuşuk geçirmek büyük hatadır.
Gelecek 6günü nasıl yaşayacağınız pazarın kalitesine bağlıdır.Dolayısıyla
pazarları zinde,mutlu,dolu dolu geçirmeye bakın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder