Booking.com

OSHO Devavani Meditasyonu (Devavani Meditation)


“Her gece uyumadan önce sana çok yardım edecek, küçük bir tekniği kullana bilirsin. Işıkları kapat. Uyumaya hazır, yatağında otur. On beş dakika otur. Gözlerini kapat ve herhangi bir monoton, anlamsız ses çıkarmaya başla — la, la, la gibi — ve aklının sana yeni sesler sağlamasını bekle. Hatırlanması gereken tek şey, bu seslerin ya da sözcüklerin bildiğin herhangi bir dilden olmamasıdır. Eğer İngilizce, Almanca ve İtalyanca biliyorsan bu sesler İngilizce, Almanca, İtalyanca olmamalı. Bilmediğin başka bir dile izin var: Tibetçe, Çince, Japonca. Ama Japonca biliyorsan ona izin yok, o zaman İtalyanca olabilir. Bilmediğin bir dili konuş. Sadece ilk gün, birkaç dakika zorluk yaşayabilirsin. Çünkü bu dili nasıl konuştuğunu bilmiyorsun. Konuşulabilir, bir kere başlayın; hangi ses, hangi anlamsız sözler olursa olsun, sadece bilinci kapatmak, bilinçaltını konuşturmak için… Bilinçaltı konuştuğunda, bir dil bilmez. Bu çok çok eski bir yöntemdir. Eski Ahit’ten gelir. O günlerde buna glossolalia denirdi. Amerika’da birkaç kilise hâlâ bu yöntemi kullanıyor. Buna dillerde konuşmak diyorlar. Harika bir yöntem. En derin yöntemlerden biri ve bilinçaltına nüfuz ediyor. La, la, la ile başlıyorsun ve içinden gelen herhangi bir şey ile devam ediyorsun. Sadece birinci gün, biraz zorlanabilirsin. Sonrasında, hünerini anlarsın. 15 dakika süreyle sana gelen dili kullan, onu bir dil gibi kullan. Bu 15 dakika, bilinçli aklı o kadar derinden rahatlatacak ki sonra sadece yatıp uyuyacaksın. Uykun daha derin olacak. Birkaç hafta içinde uykunda bir derinlik hissedeceksin ve sabah kalktığında tamamen yenilenmiş ve taze hissedeceksin.”


Devavani, bir kanal haline gelmiş meditatör aracılığıyla hareket edip konuşan İlahi Ses’tir. Bu meditasyonun dili Latihan’dır. Bilinçli zihni öylesine derinden rahatlatır ki, gece yatmaya gitmeden önce yapılırsa derin bir uyku uyursunuz.


Devavani meditasyonu bir saat sürer ve dört aşamalıdır. Tüm meditasyon boyunca gözler kapalı tutulur.  
YÖNERGELER
Birinci aşama: 15 dakika
Sessiz ve hareketsiz otur. (Hafif, yumuşak bir müzik eşliğinde olması tercih edilir.)
İkinci aşama: 15 dakika
Anlamsız sesler çıkarmaya başla. Örneğin, “la, la, la” — tanımadığın, sözcüğe benzer sesler gelene kadar devam et. Sesler beynin çocukken, kelimeler öğrenilmeden önce kullanılan, aşina olunmayan bölümünden gelmeli. Hafif, yumuşak bir konuşma tonu tuttur. Ağlayıp bağırma, gülme, çığlık atma.
Üçüncü aşama: 15 dakika
Ayağa kalk ve konuşmaya devam et. Bırak vücudun sesler ile uyum içinde hafifçe salınsın. Eğer vücudun rahatsa, gizli enerjiler senin kontrolün dışında bir Latihan yaratacaktır.


Dördüncü aşama: 15 dakika
Yere uzan. Sessiz ve hareketsiz kal.
OSHO

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder