Booking.com

15 DAKİKADA ZENGİN OLABİLİRSİNİZ!













"Sonunda, bana nasıl çabucak milyoner olacağıma dair bir ipucu verecek!" diye düşünüyor olabilirsiniz. Haklısınız da. Size gizli bir hazine göstermek istiyorum. İsterseniz hepsine sahip olabilirsiniz. Fort Knox'taki tüm altınlar bunun yanında sosyal yardım çeki gibi kalır! Bunu ister misiniz?


Tamam, gözlerinizi kapatın… 15 dakika sürecek olan bir hazine avına çıkalım birlikte. Sonra zengin olacaksınız. Hissedebileceğiniz tüm heyecan ve üzüntüleri unutmayı deneyin ve rahatlamak için nefesinizi dinleyin. Kendinizi sakin ve dingin hissettiğinizde başınıza dikkat edin. Kafatasınızdaki beyninizi hissedin ve inanılmaz bir kapasitesi olan süper bir bilgisayar olduğunun farkına varın.


Dünyanın en büyük elektronik şirketleri milyarlarca dolarlık bütçelerle, megabyte chip'ler, elektronik hafızalar üretmek için sermaye araştırmasına girerler. Beyniniz ise tam şu anda, hala planlama aşamasında olan gelecek nesil bilgisayar chip'lerinden çok daha karmaşık bir işi başarmakta. Bugün veya önceden görülebilir gelecekte, dünyada hiç kimse yaklaşık olarak beyniniz kadar hızlı, onun kadar çok yönlü bir kapasiteye sahip ve onun gibi küçük, kendi kendine programlayan ve koruyan, taşınabilir, yeniden üretme kapasitesi olan bir bilgisayar yapabilme yeteneğine sahip değil. Düşünen makinenizin inanılmaz yeteneklerinin farkına varın!


Sonra dikkatinizi duyu organlarınıza yöneltin. Gözlerinizi, kulaklarınızı, dokunma duyunuzu, koklama ve tat alma duyularnızı, yeteneklerinizi, ısı farklılıklarınızı, duyu ötesi enerjilerinizi ve vücudunuzun hareketlerini algılayın. Mümkün olduğu kadar duyularınızın potansiyelinin farkına varın. Bu kapasitede bir makine ne kadar eder sizce? Şimdiki teknoloji imkanlarıyla bu yaratılabilir mi?


Şimdi de, hareket sisteminize bir göz atalım… Koşabilir, atlayabilir, tırmanabilir, sürünebilir, yüzebilir, dalabilir, bisiklete binebilir, ellerinizin üzerinde yürüyebilir, dans edebilir, merdiven çıkabilir, ve daha bir çok şey yapabilirsiniz! Bilim adamlarının, bir insanın sadece yarısı kadar yürüyebilen bir robotu üretme çabalarında hala başarısız olduklarını biliyor muydunuz? Vücudunuzun diğer kısımlarını da bu şekilde keşfedin. Örneğin; sindirim alanlarına, vücudun bağışıklık sistemine, üreme organlarına, panzehir kabiliyeti vb. şeylere göz atın. Sık sık tekrarlayabileceğiniz bu egzersizden sonra, hayatınıza yeni ve daha olumlu bir bakış açısı getirmek için sahip olduğunuz devasa zenginliğin her gün yeniden farkına varmayı deneyin.


Bu egzersizi küçümseyen bir gülümsemeyle geçiştirmeyin! Bu, hayatınızda uzun süreli başarıya sahip olmanın anahtarı olabilir. Bize miras olarak kalan zenginliğin farkına vardığımız oranda, başarılı olma umudumuz da artar. Bu gezegendeki her tür yaşam şekline uyum sağlamada şimdiye kadar en başarılı olmuş bir varlık türünü temsil ediyoruz. Albert Einstein, Sokrates, Marie Curie, Bingenli Aziz Hildegard, Hönderlin, Coco Chanel, Buda ve İsa gibi insanlarla ilgimiz vardır. Bu insanların hepsi, sizin de sahip olduğunuz nitelikleri getirdiler bu dünyaya. Dolayısıyla vazgeçmeyin ve onların bazı yönlerden farklı oldukları yalanını kendinize söylemeyi bırakın. Bu insanlar potansiyellerinin farkındaydılar. Az önceki egzersizde bu tür bir bilincin küçük bir derecesini başardınız. Onlar potansiyellerini, onu uyandırmak, denemek ve geliştirmek suretiyle kullandılar. Şimdi sıra sizde! Hazinelerinizi iyi kullanın!


WALTER LÜBECK
Para'nın Tao'su Kitabından

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder