Booking.com

ZORLUKLARLA MÜCADELE ETMEK İÇİN DÜŞÜNME BİÇİMİNİZİ DEĞİŞTİRMENİN YOLLARI











1. Tatile çıkın

2. Başarılı insanların alışkanlıklarını edinin

3. Günlük liste yapın

4. Gereksiz dikkat dağıtıcılardan kurtulun

5. Organize olun ve önceliklerinizi belirleyin

6. Etrafınızı pozitif şeylerle çevreleyin

Düşünme şekli ve zihin, hayatta yaptığınız her şeyi, kendinize koyduğunuz sınırları etkiler. Negatif bir düşünme şekliniz varsa, istemsizce de olsa etrafınıza negatif bir enerji yaymış olursunuz. Bu negatif tutum hem düşünme şeklinizi, hem yaptığınız işi, hem de yakın çevrenizi etkisi altına alır.

Öte yandan başarı için doğru düşünme şekline sahip olmak, sizi yeni fikirlere daha açık hale getirir. Bu da zorlukların üstesinden gelmek için yeni yollar keşfetmenizi, fırsatlara açık olmanızı sağlar. İşte hayatta hangi zorlukla karşılaşırsanız karşılaşın, düşünme biçiminizi güçlendirecek en hayati öneriler:

Tatile çıkmanın pek çok faydası olmasının yanı sıra tatil ve başarı arasında yüksek bir ilgi var. Tatile çıkmak; verimliliği artırır, yeni bakış açıları geliştirmenizi sağlar, zihinsel gücünüzü artırır, zihinsel sağlığınızı güçlendirir. Kendinizi çalışmaktan patlayacak duruma getirmek hem zaman kullanımı hem de başarı açısından pek de efektif sonuçlar doğurmaz. Başarılı ve üretken olmak istiyorsanız, zihninizi boşaltmak için kendinize zaman tanımalısınız.

Günlük alışkanlıklar başarıya ulaşmak için kilit önem taşır. Dünyadaki politik gelişmeler, hava olayları, doğa olayları üzerinde hiçbir kontrolünüz olmayabilir. Ancak kendinizi, alışkanlıklarınızı, günlük rutininizi kontrol edebilirsiniz. Hepimiz başarıya götüren alışkanlıkların neler olduğunu öğrenebiliriz ancak önemli olan bunları uygulamak. Dünyayı yeniden keşfetmek yerine başarıya ulaşmış kişilerin günlük rutinlerinde yer alan alışkanlıkları gözden geçirebilirsiniz.

Başarıya ulaşmış kişilerin hepsi, günlük yapılacaklar listesi üzerinden ilerler. Bir uçağın kalkış öncesi kontrol listesinin gözden geçirilmesi ne kadar önemliyse, başarılı olmak istiyorsanız günlük yapılacaklar listesi hazırlayıp bunu kontrol etmelisiniz. Her sabah güne başlarken sadece 5-10 dakika ayırarak listenizi hazırlayabilirsiniz.

Koşullar farklı olsa da hepimiz bir konuda eşitiz; günde 24 saatimiz var. Bu zamanı nasıl yönettiğimiz, başarıyı belirliyor. Gün içinde dikkat dağıtıcı gereksiz şeylerden kurtulun.

Hem özel hayatınızı hem de profesyonel hayatınızı organize edin. Organize olmamış bir düzende çalışmak sizi başarıya götürmez. Üretken olmak için organize olmalı, önceliklerinizi belirlemelisiniz.

Zihninizi mutlu, sevgi dolu anılarla beslemek önemli bir şey. Eğer düşünme şeklinizi değiştirmek istiyorsanız, gülümsediğiniz anları çoğaltın. Bunun için etrafınızda pozitif bir hava oluşturmalısınız.

ALINTI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder