Booking.com

Eckhart Tolle – An’da Olma Egzersizleri



























Şimdiki anın gücüne erişmek için pek çok küçük şey yapabilirsiniz. Mesela… çok basit bir şey….
Kendinize sorun…. hala nefes alıyor muyum?
Ve aniden havanın vücudunuza dolduğunu ve boşaldığını hissedeceksiniz.
Evet…. nefes alıp vermekteyim!
Ve artık bütün canlılığıyla ana gelmişsinizdir. Beş saniye bile sürse artık siz şimdiki an olmuşsunuzdur, -anın içinde- o anda.
Bir başka önerim ise günlük aktivitelerden örneğin; ellerini yıkamak, odanın içinde yürümek, şehirde gezinmek, merdivenlerden aşağıya inmek, en basitinden dolaptan fincanı almak… bilinçli yapın… an’da olarak yapın… mesela ellerinizi yıkarken suyun sıcaklığını hissedin, sabunun kokusunu duyun. Kısaca, duyularınız haline gelin; görme, duyma, tatma, koklama ve dokunma sizi şimdiki ana getirecektir.
Ve şimdide olmayı ne kadar çok hayatınıza katarsanız eskiye dair kalıpların, tortuların yavaş yavaş aşınmaya, yok olmaya başladığını göreceksiniz.
Bu basit şeyleri yapmayı öğrenmek zihninizi, içsesinizi susturmaya başlayacaktır.
Aslında günlük hayatta bu en basit şeylere dikkatinizi vererek şimdide olmayı daha çok başarırsınız. Çünkü tüm gün böyle küçük işlerle örülü ve çoğu göreceli olarak basittir. Ve yaptığınız her şey sonludur, fanidir, bir sonu vardır ve bitecektir. Bitmesi yeni bir başlangıç demek, dolayısıyla gelecek denen şey de aslında şimdiki anın içindedir diyebiliriz.
Şimdiki anda düşünce olmaz, insan şimdiyi düşünmez sadece yaşar. Doğal olarak bir sonraki işi yapmak istersin.
Ellerini yıkıyorsundur ve zaten o yüzden oradasındır. Eğer kahve yapıyorsan içmek için yapıyorsundur. Bu demektir ki her şeyin bir sonu vardır ve her son yeni bir başlangıçtır. Dolayısıyla gelecek diye bir şey yoktur, her şey bu an içinde olup bitmektedir.
Bu nedenle öfkelenmezsin, kaygı  ve stres oluşturmazsın.
BU YÜZDEN SADECE ANDA OLUN.
Eckhart Tolle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder