Booking.com

Kişisel Gelişim Kuralları


Kişisel Gelişim Kuralları 1: Hiç kendinden şüphe etme... Sen ne hissediyorsan o her zaman doğrudur. Dünyadaki tüm insanoğlu toplansa ve sana aksini söylese bile senin hissettiklerin senin için doğrudur. Onlar farklı hissedebilir, farklı düşünebilir ama bu senin hissettiklerinin yanlış bulunduğunu göstermez, ancak onlardan farklı olduğunu gösterir.

Kişisel Gelişim Kuralları 2: Asla farklı olduğun için utanma. Eğer çevrende senin benzer biçimde düşünen, seni anlayan insanoğlu yoksa o zaman çirkin ördek yavrusu hikâyesini hatırla... Muhtemelen sen yanlış yerde, yanlış insanlarla birlikte olduğun için seni anlamıyorlardır. O şekilde hedefin ait olduğun yeri bulmak olmalıdır. Asla muhteşem bir kuğu olduğun gerçeğini unutma ve ördek olmak için uğraşma.

Kişisel Gelişim Kuralları 3: Geçmişte icra ettiklerin için pişmanlık duyma ve özür dileme. Yasadıklarının senin için önemli bir ders bulunduğunu kendine hatırlat. Bu edinim ile aldığın bilgiyi özenle incele, olayda yapmış olduğun yanlışları ve tekrar ayni durumda olsan nasıl davranacağını iyice duşun ve gelecek olaylar için kendini hazırla. Incinen çiçeklik tamir edilemez ama gelecekte başka vazoların kırılması önlenebilir.

Kişisel Gelişim Kuralları 4: Olası olduğunca kimsenin senin ismine karar vermesine izin verme fakat başkalarının hakli olabileceğini de unutma. Bu yaşam senin ve istediğin şeklinde yasamaya hakkin var, ama başkalarını dinle ve onların bakış açı anlamaya çalış.


Kişisel Gelişim Kuralları 5: Ailen dışındaki insanlarla ilişkilerinde asla kendi gereksinimlarını ikinci plana atma ve kendini hayallerle kandırma. Her zaman ama her zaman önce sen gelmelisin. Asla başka insanoğlu üzülmesin diye kendini üzmeyi tercih etme. Sen kaldırabiliyorsan, onlarda kaldırabilir. Karsındaki insan senin mutluluğunu düşünmüyorsa ve senin üzülmene yol acıyorsa, o vakit o insan sana kıymet vermiyor demektir. Bu kişileri değiştireceğini yâda sana zaman içinde örutubet vereceğini düşünme. Sana karşılıksız sevgi veren ve senin için her şeyi göze alabilecek tek insanoğlu ailendir.

Kişisel Gelişim Kuralları 6: 
Asla kaybetmekten korkarak, sırf inanmak istediğin için karsındaki insanin sevgi sözcüklerine inanma. Sevgi insanin kalbindedir, gözlerindedir, davranışlarındadır, ses tonundadır, sana verdiği önemde ve değerdedir, senin için yaptığı fedakârlıklardadır. Insanoğlu çok kısa zamanda sevgi sözcüklerini umarsızca dağıtmaya başlarlar. Bunları dinle fakat gerçek sevgiyi  karsındakinin davranışlarına bakarak bul. Inanmak istediğin için değil gerçek olduğundan karsındaki insanin laflarına inan...


Kişisel Gelişim Kuralları 7: 
Her zaman fakat her vakit, mutlaka kalbini dinle. Hayatta senin için neyin doğru bulunduğunu bir tek içindeki ses söyleyebilir. Dolaysıcaklıkyla içindeki sesle konuşmayı öğren. Her gün kendinle kalmak için zaman ayır ve kalbini dinle. Başka şekilde hissetmek için ikna etmeye değil, gerçekten ne hissettiğini bulabilmek için dinlemeye çalış. Ara sıra içindeki ses sana çok zor geleni yapmanı söyleyebilir yâda duymak istemediklerini söyleyebilir korkma... Ve içindeki sesi dinlemeye devam et...


Kişisel Gelişim Kuralları 8: 
Her zaman fakat her zaman, ne olursa olsun kendine iyi davran. Kendini sev, şefkatle yaklaş. Yanlış yapmış olduğunda acımasızca kendini eleştirip üzme... Aksine basını oksa, kendini kucakla ve her şeyin geçeceğini şekilde. üzgün olduğunda, kırıldığında, acı çektiğinde, üzgün hissettiğinde kendine özen göster, tıpkı hasta bakar şeklinde kendine bakim uygula. Yapmaktan hoşlandığın aktivitelerle meşgul ol ve bu durumdan çıkarak kimsenin seni incitmesine, üzmesine izin vermeyeceğini göster.


Kişisel Gelişim Kuralları 9: 
Hayatta her şeyin bir bedeli bulunduğunu hiç unutma ve karşılık ödemek istemediğin için kendini boşlukta bırakma. örneğin bir insani incitmişsen, ödeyeceğin karşılık o insanin güvenini yitirmektir. Eğer seni sevmeyen biriyle birlikteysen, yalnız kalmaktan korkup ilişkide kalma, çünkü kalmanın bedeli sevgisiz bir hapiste yasamaktır. Eğer farklı olmaktan korkuyorsan ve başka insanları öykünmek edip onlar şeklinde olmaya çalışıyorsan, ödeyeceğin bedel kendine olan saygını yitirmek olacaktır. öteki yandan ara sıra kendin benzer biçimde olmanın bedelinin de sadece kalmak olduğunu unutma. O şekilde yasamda her zaman bir karşılık ödeyeceğini hatırla. Bir adim atmadan önce kesinlikle ödeyeceğin bedeli bil ve kazanacaklarına değip değmediğine bakarak kararlarını ver.


Kişisel Gelişim Kuralları 10: İnsanlara karsı nazik ve müşfik ol, kesinlikle bir başka insani kırmak için konuşma, bilinçli olarak üzmeye çalışma ve kendi acını hafifletmek için bir başkasını yaralama.

Kişisel Gelişim Kuralları 11: Hayatta en büyük dostun sen olabileceğin şeklinde dünyadaki en büyük düşmanın gene sen olabilirsin. Seçimini yap ve kendin için dostu mu yoksa hasımı mı olacağına karar ver. Yasamdaki tüm acıları atlatabilirsin, her şeye rağmen sevinçli olmayı başarabilirsin, istersen kotu alışkanlıklarını bırakabilir ve her zaman yine başlayabilirsin. Istersen kendine yeni bir hayat kurabilirsin. Eğer kendinin dostu olabilirsen.


Kişisel Gelişim Kuralları 12: 
Tecrübe kazanmaktan kaçma ne kadar zor olursa olsun, yeniden ayağa kalk ve yola devam et. Hayatı öğrenmek için o tecrübelere ihtiyacın var. Kalbin ask acısı ile yaralanmış ise, sonsuza kadar kendini aska kapatma. Ruhun insanoğlun acımasızlığı ile incinmiş ise, hayata kusup kendini karanlık bir dünyada yasamaya zorlama. Bedenin çok önemli acılar çekmişse, kendini uyuşturup bırakma. Unutma bilge insan hayati yaşayandır. Cesur insan korkusuzca devam edebilendir. Kahraman insan tüm acılarına karşı yenilmeyendir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder