Booking.com

SORUNLARIMIZIN KAYNAĞI BİZ DEĞİLİZ


...Sorunlarımızın kaynağı biz değiliz... anılarımızdır. Bunlar içimize ışığın girmesine engel olan lekeler gibidir. Bu anıları temizlediğimizde, düşünme biçimimizi değiştiririz ve gerçekliğimiz de zorunlu olarak değişir.
20. devenin öyküsü bu durum için güzel bir örnek oluşturur.

Bir zamanlar çölde hizmetkarı ve yirmi devesiyle yolculuk eden bir Arap varmış. Bir akşam geceyi geçirmek üzere konaklamışlar ve develeri bağlamak için yalnızca 19 kazıkları olduğunu fark etmişler. Hizmetkar efendisine ne yapacaklarım sormuş, efendisi de şöyle karşılık vermiş: "Bir kazık daha çakıyormuş ve onu bağlıyormuş gibi yap. Böylece, deve bağlı olduğunu sanacaktır." Öyle yapmışlar. Ertesi sabah bütün develer oradaymış. Yirminci deve yerinden kımıldamamış. Bunun üzerine, develeri çözmüşler ve tekrar yola koyulmuşlar. Bir süre sonra, son devenin kımıldamadığını fark etmişler. Olduğu yerde duruyormuş. Çünkü hizmetkar ipini çözme hareketi  yapmadığından, kendisini hala bağlı zannediyormuş.

Anılarımızın yaptığı da aynen budur. Bize hala bağlı olduğumuz izlenimi verir ve olduğumuz yerde saymaktan başka bir şey yapmadığımız, uygun olmayan programlar çalıştırırlar. Ho’oponopono bir anının yolumuzu tıkadığını anlamamızı sağlar ve onu silebilmemize izin verir. ...

Sevdiklerinizi bilgilendirmek için PAYLAŞINIZ 

Kaynak : Ho'oponopono Kitabı
Maria-Elisa Hurtado-GracietLuc Bodin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder